Prunele President

Varietate de prun cu productie foarte buna si fructe mari, cu gust dulce, pulpa zemoasa si moale, arome intensa, President ramane unul dintre cele mai populare si mai apreciate soiuri, relativ usor de ingrijit si intretinut pentru o cultura de pomi fructiferi, fie ca este vorba de cateva exemplare in gradina, fie de o livada de mai mari dimensiuni. Soi de prun creat cu peste un secol in urma in Marea Britanie, President a fost gandit de la bun inceput sa fie rezistent la boli si daunatori, dar si la frig, iar la maturitate pomul depaseste trei metri inaltime, dar atentie la ramurile care atunci cand sunt foarte incarcate de prune se pot rupe din cauza greutatii. Infloreste de regula spre sfarsitul lui martie-inceputul lunii aprilie si va veti bucura de fructe in luna septembrie, dar trebuie sa treaca cel putin doi ani de la plantare pentru a recolta primele prune. 
 
Se planteaza primavara sau toamna, lasand cel putin trei metri distanta intre pomii fructiferi, preferabil pana la cinci. Se uda periodic in primele luni, pana suntem siguri ca puietii au prins, si se taie periodic crengile dupa ce au fost culese fructele pentru a forma o coroana bine definita si a indeparta crengile bolnave sau uscate. Prefera spatiile insorite si solul fertil, pe cat posibil ferite de curentii reci de aer. Fructele - peste 50 de kg de la un singur pom fructifer ajuns la maturitate - sunt mari, ovale, cu pulpa galbena si coaja de un violet inchis, lucios, dulci (perfecte pentru conserve, deserturi dar si ca gustare), suporta bine transportul, foarte suculente.  

Foto: ua.all.biz
 

Articole asemănătoare

 • Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci

  Varietate de prun longeviv si rezistent, Angeleno va face in fiecare an prune mari, parfumate, cu coaja de un violet-rosiatic foarte atragator, fiind fructe excelente pentru gustare, suc, compot sau diverse retete de desert.

 • Prunele Fortune

  Soi rezistent si longeviv cu fructe mari, de un rosu visiniu inedit, intens, gust aromat si dulce, cu pulpa suculenta, Fortune este o buna alegere pentru culturi pe mari suprafete sau pentru a planta unul sau doi pomi fructiferi in gradina

 • Prunele Fruca

  Soi de prun columnar cu productie buna, apreciat pentru fructele sale de dimensiunii medii, cu forma ovala, de culoare violet, pulpa fiind foarte dulce, aromata, aurie, foarte suculenta, perfecta pentru deserturi, gustari, suc.

 • Stromberg, prunele care au o regina

  Un soi vechi si foarte indragit in Germania si nu numai, fiind aduse in Stromberg din Franta si Spania prin secolul al XVIII-lea, foarte apreciate pentru gustul lor foarte dulce, cu usoare note acide, sunt si singurele prune care au in fiecare an o regina a lor.

 • Prunele Bluefree

  Soi de prun cu productie buna si fructe relativ mari, dulci, cu o aroma puternica si un colorit placut, un violet inchis cu note indigo, Bluefree poate fi plantat practic in orice gradina, adaptandu-se usor solului si conditiilor climatice din tara noastra.


Warning: fopen(cache/c6c928df4f6de342b77e67a4001e635a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139