Prunele Fortune

Soi rezistent si longeviv cu fructe mari, de un rosu visiniu inedit, intens, gust aromat si dulce, cu pulpa suculenta, Fortune este o buna alegere pentru culturi pe mari suprafete sau pentru a planta unul sau doi pomi fructiferi in gradina. Puietii acestei varietati de prun se vor planta primavara (pana la inceputul verii) intr-un loc din gradina unde sa aiba cat mai mult soare, un sol fertil si bine curatat de buruieni, si pe cat posibil sa fie ferit de curentii reci de aer. Se recomanda ca in prealabil pamantul sa fie fertilizat cu ingrasamant organic sau compost. Periodic trebuie taiate ramurile uscate sau cu aspect bolnav, dar in acelasi timp trebuie sa incercati sa formati o coroana rotunda, frumoasa.

Este un pom fructifer ce va depasi la maturitate trei metri inaltime si se recomanda sa lasati cel putin doi metri distanta intre exemplare sau intre prun si alte plante. In iulie va veti putea bucura de fructele sale, prunele fiind mari, cu un colorit placut, gust dulce-acrisor, pulpa suculenta si carnoasa. Sunt prune bune pentru gustare, compot, diverse retete de desert, suporta relativ bine transportul si depozitarea.

Foto: greenleafnurseries.co.nz

Articole asemănătoare

 • Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci

  Varietate de prun longeviv si rezistent, Angeleno va face in fiecare an prune mari, parfumate, cu coaja de un violet-rosiatic foarte atragator, fiind fructe excelente pentru gustare, suc, compot sau diverse retete de desert.

 • Prunele Fruca

  Soi de prun columnar cu productie buna, apreciat pentru fructele sale de dimensiunii medii, cu forma ovala, de culoare violet, pulpa fiind foarte dulce, aromata, aurie, foarte suculenta, perfecta pentru deserturi, gustari, suc.

 • Stromberg, prunele care au o regina

  Un soi vechi si foarte indragit in Germania si nu numai, fiind aduse in Stromberg din Franta si Spania prin secolul al XVIII-lea, foarte apreciate pentru gustul lor foarte dulce, cu usoare note acide, sunt si singurele prune care au in fiecare an o regina a lor.

 • Prunele Bluefree

  Soi de prun cu productie buna si fructe relativ mari, dulci, cu o aroma puternica si un colorit placut, un violet inchis cu note indigo, Bluefree poate fi plantat practic in orice gradina, adaptandu-se usor solului si conditiilor climatice din tara noastra.

 • Capsunile, putin diferite de cum le stim

  Botanic vorbind capsunile fac parte din acelasi gen cu merele si prunele. Numele latin Fragraria a insemnat la origine “parfumat” si s-a transmis pana astazi atat in limba italiana (fragola) cat si in romana (fragi).


Warning: fopen(cache/dd93c3bf19e6a6684737b3eac7ecd2f1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139