Cretesc auriu

Este un soi de mar de iarna raspandit in dealurile subcarpatice meridionale, in special in zona Ramnicu-Valcea.
Pomul este viguros si productiv, nu este pretentios fata de clima si sol.
Fructul
este mijlociu sau mare si are forma sferic turtita, cu diametrul mare, situat spre peduncui. Culoarea de fond a pielitei este galben verzuie sau gal-bena-pai, cu o usoara rumeneala pe partea insorita. Peste rumeneala se suprapun dungi sterse, scurte si inguste, de culoare rosie aprins.
Pulpa fructului este alba-verzuie, cu un gust acrisor racoritor, insa usor ierbos.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Parul columnar Saphira

  Soi de par columnar cu fructe mari, grele, de un galben auriu, cu pulpa suculenta si dulce, parfumata. Sunt fructe excelente pentru gustare sau diverse retete de desert, dar si pentru suc atunci cand sunt foarte coapte si aromate.

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.

 • Cum ne mentinem sanatosi in perioada toamnei

  Toamna aerul se raceste si devine parca mai proaspat iar frunzele isi schimba cromatica intr-un spectacol ce capata nuante de rosu, portocaliu si auriu.

 • Plante de toamna pentru acasa

  Toamna, anotimpul care ne da de veste ca fructele si legumele s-au copt si asteapta sa fie culese, anotimpul in care soarele devine mai auriu si razele sale difuze, iar culorile in general isi pierd din intensitate capatand nuante neutre.

 • Spicul auriu - planta perena de interior

  Pachystachys lutea este o planta perena cu crestere arbustiva si port vertical, foarte putin ramificat, ce incanta prin inflorescentele conice, sub forma de spic, cu bractee bine evidentiate, imbracate precum solzii, de culoare galben intens, care lasa la iveala mici floricele albe


Warning: fopen(cache/c22ca67fead15b9f2780ab4eecfcee96) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139