Parul columnar Saphira

Soi de par columnar cu fructe mari, grele, de un galben auriu, cu pulpa suculenta si dulce, parfumata. Sunt fructe excelente pentru gustare sau diverse retete de desert, dar si pentru suc atunci cand sunt foarte coapte si aromate. Un pom fructifer columnar longeviv si rezistent, Saphira va avea nevoie de mult soare pe toata durata zilei – dar se va dezvolta relativ bine si intr-o zona semiumbrita – si de un sol fertil, cu drenare buna, pentru care se recomanda fertilizarea in prealabil cu ingrasamant organic. Se recomanda sa fie pe cat posibil feriti de curentii reci de aer. Cum nu are nevoie de mult spatiu pentru a se dezvolta in voie, parul columnar Saphira poate fi cultivat si pe suprafete restranse daca lasati un metru distanta intre exemplare sau fata de alte plante.

La maturitate acest pom fructifer columbar depaseste in medie doi metri inaltime si se adapteaza relativ usor conditiilor climatice din tara noastra, avand si o buna rezistenta naturala in lunile reci de iarna. Productia anuala este buna pentru un par columnar, depasind cu usurinta 8 kilograme, iar fructele sunt mari, grele, cu parfum usor, fructat, dulce, pulpa zemoasa, de un alb deschis. Suporta bine depozitarea si transportul, asa ca sunt o buna alegere si pentru comercializare. Puteti planta un singur exemplar daca nu aveti suficient teren disponibil, sau puteti forma in timp o mica livada de peri columnari cu aspect decorativ placut si productie buna.

Foto: fruttii.fr

Articole asemănătoare

 • Marul Arbat

  O alegere inspirata atunci cand nu avem prea mult spatiu in gradina, aceasta varietate de mar columnar a fost gandit de la bun inceput pentru a obtine o productie buna, fructe dulci si de buna calitate, totul intr-un spatiu restrans.

 • Pere Highland, parfum si dulceata intr-o gustare sanatoasa

  Cu fructele sale mari, cu miros dulce si pulpa zemoasa, perfecte pentru gustare, diverse retete sau o portie de suc de fructe proaspat stors, parul Highland este una dintre cele mai bune optiuni pentru cultivatorii cu experienta.

 • Parul columnar Condo

  O buna alegere atunci cand nu aveti prea mult spatiu disponibil in gradina, acest soi de par columnar este rezistent la frig si boli, longeviv, cu productie anuala buna si fructe mari, dulci, de culoare verde galbuie si parfum usor, dulce.

 • Prunul columnar Fruttini Skyscraper

  Varietate de prun columnar cu productie anuala buna, rezistenta crescuta la boli si daunatori si relativ usor de ingrijit, acest Fruttini Skyscraper este aspectuos si ofera gradinii un aspect placut in perioada de inflorire, cand se acopera de mici petale de un alb curat, pur.

 • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

  Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.


Warning: fopen(cache/9d3e4e4326b1220ca06db90e44adb20c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139