Parul columnar Condo

O buna alegere atunci cand nu aveti prea mult spatiu disponibil in gradina, acest soi de par columnar este rezistent la frig si boli, longeviv, cu productie anuala buna si fructe mari, dulci, de culoare verde galbuie si parfum usor, dulce. Condo se va planta in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mari (la maturitate poate sa atinga inaltimea de doi metri, dar in general ajunge la un metru si jumatate), iar cel mai bun pamant este unul fertil, caruia i se poate adauga in prealabil ingrasamant organic. Prefera locurile insorite (dar tolereaza si o zona cu semiumbra), pe cat posibil ferite de curentii reci de aer, lasand intre acest pom si altii o distanta de 80-100 de cm (cel putin).

Se va planta primavara pana la inceputul lunii mai sau toamna, pana in noiembrie, iar perele Condo se coc spre sfarsitul verii pana la jumatatea lui septembrie. Sunt fructe mari, excelente ca gustare pentru gustul lor dulce si aromat, iar pulpa suculenta este foarte buna si pentru suc, compot sau diverse retete de desert. Este un par columnar care se va adapta relativ usor conditiilor de sol si climat din tara noastra, are un aspect decorativ impresionant si suporta bine frigul iernii.

Foto: aatreeshop.com

Articole asemănătoare

 • Parul columnar Saphira

  Soi de par columnar cu fructe mari, grele, de un galben auriu, cu pulpa suculenta si dulce, parfumata. Sunt fructe excelente pentru gustare sau diverse retete de desert, dar si pentru suc atunci cand sunt foarte coapte si aromate.

 • Marul Arbat

  O alegere inspirata atunci cand nu avem prea mult spatiu in gradina, aceasta varietate de mar columnar a fost gandit de la bun inceput pentru a obtine o productie buna, fructe dulci si de buna calitate, totul intr-un spatiu restrans.

 • Pere Highland, parfum si dulceata intr-o gustare sanatoasa

  Cu fructele sale mari, cu miros dulce si pulpa zemoasa, perfecte pentru gustare, diverse retete sau o portie de suc de fructe proaspat stors, parul Highland este una dintre cele mai bune optiuni pentru cultivatorii cu experienta.

 • Prunul columnar Fruttini Skyscraper

  Varietate de prun columnar cu productie anuala buna, rezistenta crescuta la boli si daunatori si relativ usor de ingrijit, acest Fruttini Skyscraper este aspectuos si ofera gradinii un aspect placut in perioada de inflorire, cand se acopera de mici petale de un alb curat, pur.

 • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

  Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.


Warning: fopen(cache/2ca9811b3760668265046b3000c089a6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139