Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil. Este rezistent la frig si perioade secetoase, se adapteaza usor si repede conditiilor din tara noastra, are nevoie de cat mai mult soare (tolereaza si spatiile cu semiumbra), atinge la maturitate pana la doi metri si jumatate inaltime, iar productia anuala este buna.

Se va planta la inceputul verii sau de la sfarsitul acesteia pana spre jumatatea lui octombrie, chiar noiembrie, intr-un loc din gradina unde sa aiba un sol fertil, cu drenare buna, eventual fertilizat inainte cu ingrasaminte naturale. Este un cires columnar care poate fi plantat la fel de bine si intr-un ghiveci de mari dimensiuni daca nu aveti spatiu in curte sau gradina. Daca are suficienta lumina si este udat periodic (dar nu folosind cantitati mari de apa) va rodi anual, productia depasind in cazul unui singur cires ajuns la maturitate 10 kilograme pentru fiecare sezon. Ciresele din soiul Queen Mary sunt mari, carnoase, dulci, de o nuanta inchisa, foarte bune pentru suc, prajituri, pentru gustare, pentru compot, rezista bine la depozitare si transport. Are o buna rezistenta nativa si la boli sau daunatori si nu necesita ingrijiri deosebite.

Foto: ebay.com

Articole asemănătoare

 • Dalia Mignon, un spectacol cromatic pentru gradina

  O excelenta alegere pentru parcuri, gradini sau pentru a fi cultivate in ghivece si jardiniere, aceste dalii multicolore, care vor inflori abundent in lunile de vara, sunt usor de intretinut si nu sunt foarte pretentioase.

 • Magenta Diadem, un trandafir cu un colorit rar

  Varietate de origine germana nu prea des intalnita de trandafir floribunda cu boboci rotunzi, de un violet deschis, incantator, este un soi relativ usor de cultivat si intretinut, iesind usor in evidenta datorita culorii.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Red Diamond, nectarine savuroase

  Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat.

 • Camelia Red, rafinament nipon in gradina

  O varietate de camelie japoneza de un rosu catifelat, matasos, si inflorescente cu aspect de o eleganta geometrica, acesta camelie Red este de departe una dintre cele mai frumoase alegeri pentru gradini, fiind rezistenta, usor de intretinut si mai ales incantatoare.


Warning: fopen(cache/bb78001ce67c361cb02c0f91ec307b31) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139