Red Diamond, nectarine savuroase

Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat. O foarte buna alegere pentru livezi sau pentru a planta primul pom fructifer intr-o gradina de mai mici dimensiuni, este un soi care nu va avea nevoie de foarte mult spatiu circular, iar la maturitate nu va depasi trei metri, fiind un exemplar foarte aspectuos. 
 
Puietii de Red Diamond se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba un sol fertil, cu drenare cat mai buna si expus cea mai mare parte din zi luminii solare, lasand un metru si jumatate distanta intre puieti sau alte plante, si puteti fertiliza in prealabil acea portiune de pamant. Se va uda frecvent in perioada de inceput si este obligatoriu sa alegeti un loc unde acest pom fructifer sa nu stea in umbra sau in bataia curentilor reci de aer. Fructele mari, rotunde, depasind in medie 150 de grame fiecare incep sa se coaca de la jumatatea verii, din lunea iulie mai ales dupa ce pomul s-a maturizat, si veti culege peste 30 de kilograme anual de la fiecare exemplar. Are o buna rezistenta la boli si daunatori, iar primavara trebuie indepartate portiunile uscate sau cele cu aspect bolnav. Suporta bine si perioadele geroase, dar in timpul verii, cand zilele sunt caniculare, se recomanda sa fie udat mai frecvent, dimineata sau seara.

Foto: tomorrowsharvest.com

Articole asemănătoare

 • Ceapa rosie Red Creole

  Soi de ceapa rosie cu gust puternic, aromat, picant, mai putin dulce decat alte varietati, foarte buna pentru salate, conservare si preparate diverse, Red Creole este relativ usor de reconoscut datorita culorii, putin mai deschise, si a formei usor turtite

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Red Baron, alegerea deosebita pentru orice parc sau gradina

  O planta perena rezistenta si cu aspect decorativ deosebit, Red Baron este un soi cu un colorit viu, de un rosu-intens spre carmin in perioada toamnei – cand aceasta planta isi dezvaluie cu adevarat frumusetea – si un amestec de verde, galben si rosu in restul anului.

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Lalele Red Shine

  Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori.


Warning: fopen(cache/8cd907f0e478c172dcb555f4ae58fc52) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139