Prunul columnar Fruttini Skyscraper

Varietate de prun columnar cu productie anuala buna, rezistenta crescuta la boli si daunatori si relativ usor de ingrijit, acest Fruttini Skyscraper este aspectuos si ofera gradinii un aspect placut in perioada de inflorire, cand se acopera de mici petale de un alb curat, pur. Depaseste la maturitate trei metri inaltime si va avea nevoie de un spatiu circular de cel putin un metru pentru a se dezvolta in voie, dar este suficient de puternic si elastic pentru a nu necesita un suport suplimentar. Fructele sunt medii spre mari, cu gust dulce si aromat, de un violet-albastrui foarte frumos, ideale ca gustare, pentru suc si diverse retete de desert, iar datorita aspectului comercial si rezistentei la transport sunt recomandate si pentru comercializare.

Puietii de prun Fruttini Skyscraper se vor planta in gradina sau livada intr-un loc unde sa aiba pe cat posibil multa lumina (se adapteaza si unui regim de semi-umbra), iar cel mai bun pamant este unul fertil, cu drenare buna. Poate fi adaugat putin ingrasamant organica la radacina dupa plantare, iar pomul fructifer se va uda folosind cantitati moderate de apa in primele saptamani. Rodeste de la sfarsitul lunii iulie pana la jumatatea lui august, an dupa an, iar cantitatea de fructe pentru fiecare exemplar ajuns la maturitate este buna spre foarte buna.

Foto: lubera.co.uk

 

Articole asemănătoare

 • Parul columnar Saphira

  Soi de par columnar cu fructe mari, grele, de un galben auriu, cu pulpa suculenta si dulce, parfumata. Sunt fructe excelente pentru gustare sau diverse retete de desert, dar si pentru suc atunci cand sunt foarte coapte si aromate.

 • Marul Arbat

  O alegere inspirata atunci cand nu avem prea mult spatiu in gradina, aceasta varietate de mar columnar a fost gandit de la bun inceput pentru a obtine o productie buna, fructe dulci si de buna calitate, totul intr-un spatiu restrans.

 • Prunul Victoria

  Cu fructele sale mari, zemoase, pline de gust si aroma, acest soi de prun este relativ usor de cultivat si intretinut, are o buna productie anuala si este longeviv, asa ca va veti putea bucura de fructele sale multi ani la rand.

 • Parul columnar Condo

  O buna alegere atunci cand nu aveti prea mult spatiu disponibil in gradina, acest soi de par columnar este rezistent la frig si boli, longeviv, cu productie anuala buna si fructe mari, dulci, de culoare verde galbuie si parfum usor, dulce.

 • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

  Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.


Warning: fopen(cache/a8291990b0ecb02e82ca9d3c10caa77c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139