Prunul Victoria

Cu fructele sale mari, zemoase, pline de gust si aroma, acest soi de prun este relativ usor de cultivat si intretinut, are o buna productie anuala si este longeviv, asa ca va veti putea bucura de fructele sale multi ani la rand. Este relativ usor de recunoscut datorita culorii prunelor, un amestec de galben auriu, roz si chiar violet atunci cand sunt bine coapte, si se recomanda plantarea puietilor primavara sau toamna intr-un loc din gradina sau livada unde viitorul pom fructifer sa aiba cat mai mult soare, sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer, iar cel mai bun pamant este unul fertil, cu drenare buna, curatat in prealabil de pietre si buruieni.

Este un pom fructifer care va depasi cu usurinta doi metri inaltime, are o coroana rotunda, frumoasa, crengile sunt elastice, puternice, rezistente. Cu o productie anuala ce depaseste 30 de kilograme pentru fiecare exemplar si o buna rezistenta la frig in perioadele geroase, prunul Victoria este nu doar o buna alegere pentru calitatea soiului cat si pentru aspectul decorativ. Fructele se coc de la sfarsitul verii pana spre jumatatea toamnei, prunele sunt relativ mari, cu pielita subtire si in culori pastelate, foarte dulci si parfumate, zemoase, bune pentru o gustare, suc, diverse retete de desert. Nu va avea nevoie de ingrijiri deosebite, are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, si chiar daca prefera locurile cu mult soare acest prun se poate adapta si intr-o parte din gradina unde sa aiba mai multa umbra.

Foto: gardenbargains.com

Articole asemănătoare

 • Prunul columnar Fruttini Skyscraper

  Varietate de prun columnar cu productie anuala buna, rezistenta crescuta la boli si daunatori si relativ usor de ingrijit, acest Fruttini Skyscraper este aspectuos si ofera gradinii un aspect placut in perioada de inflorire, cand se acopera de mici petale de un alb curat, pur.

 • Flora, comoara de pret a Muntilor Bucegi

  In tot cuprinsul Bucegilor, din fundul vailor pana in varfurile cele mai semete, flora deosebit de bogata ofera privelisti incantatoare si reprezinta o trasatura caracteristica a masivului.

 • Lacul Kivu, o bomba cu ceas naturala

  Lacul Kivu face parte din Marile Lacuri Africane, alaturi de faimoasele unitati lacustre Victoria si Tanganyika, si se gaseste la granita statelor Congo si Rwanda. Desi albastru si calm la suprafata, Kivu (care in lima Bantu inseamna “lac”) ascunde in adancuri un secret mortal

 • Victoria regia - cel mai mare si frumos nufar

  Vasta padure amazoniana detine multe superlative si inglobeaza o buna parte din cele mai deosebite plante si animale de pe Glob.

 • Fosile vii din fascinanta lume a plantelor

  Fosilele vii cuprind acele specii de plante sau animale urmase ale unor grupe stravechi, odinioara infloritoare si larg raspandite, ramase aproape nemodificate in decursul erelor geologice.


Warning: fopen(cache/a4bdcf1fc0cef5a67b65a5e55d4d7317) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139