Cuisoarele in medicina naturista

Cu aroma lor aparte si forma ce le face usor de recunoscut, cuisoarele au fost de mii de ani unul dintre cele mai apreciate si dorite condimente, fiind folosite pentru o gama larga de reteta, dar si pentru diverse tratamente naturiste. Din China antica pana la Roma, in Orient sau in Occident, cuisoarele au fost cumparate, vandute, au dat un plus de gust celor mai rafinate preparate, dar au fost folosite si pentru a preveni si trata diverse afectiuni. Fie ca era vorba de dureri usoare, stari de oboseala, un stomac iritat, dorinta de a fi mai tanar sau de a avea o respiratie proaspata, cuisoarele sunt des intalnite in solutiile oferite de medicina traditionala. Cum au surprinzatoare efecte antibacteriene, antifungice, dezinfectante si analgezice, cuisoarele pot fi folosite simple, sub forma de tinctura, infuzie sau ulei esential (usor de gasit in magazinele naturiste).

Puteti scapa rapid de respiratia urat mirositoare mestecand unul sau doua cuisoare.

Mestecati cateva cuisoare, luati putina tinctura sau beti o cana de infuzie de cuisoare la temperatura camerei pentru a avea mai multa pofta de mancare, a regla digestia si pentru a linisti un stomac iritat. Cuisoarele sunt folosite de multa vreme in medicina naturista pentru a calma problemele digestive usoare, ajutand chiar la disparitia senzatiei de greata.

Este foarte usor sa pregatiti o cana de infuzie: fierbeti cateva cuisoare in 250 ml de apa pentru 5-7 minute, lasati sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei, apoi beti 1-2 cani pe zi, cu putina miere (daca preferati un gust mai dulce).

Daca va chinuie durerile de dinti, mestecati cateva cuisoare sau beti infuzie calduta pentru a calma durerile pana cand ajungeti la stomatolog. Tratamentul poate fi folosit si atunci cand aveti gingiile inflamate si dureroase.

Cuisoarele au multi antioxidanti, ajutand la protejarea organismului de radicalii liberi, fie ca le folositi in bucatarie, fie folosind suplimente din magazinele naturiste. Mai mult, ajuta la functionarea mai usoara a ficatului si la eliminarea toxinelor.

Tinctura si infuzia de cuisoare ajuta la intarirea sistemului imunitar, mai ales in perioadele reci. Asa ca pe langa citrice si o alimentatie bogata in vitamine profitati si de calitatile curative ale acestui condiment.

Daca aveti o durere usoara de cap din cauza oboselii sau in zilele mai reci beti o cana de lapte cald cu 2-3 cuisoare, eventual adaugand si un praf de scortisoara, amandoua mirodeniile avand proprietati analgezice.

Cuisoarele au un usor efect diuretic.

Pot fi folosite simple sau sub forma de infuzie si tinctura ca tratament naturist pentru astm sau atunci cand apar crizele de tuse in gripe si raceli.

Uleiul esential de cuisoare (cumparat din magazine) se amesteca bine cu putin ulei de masline extravirgin (cateva picaturi la 1 lingura de ulei de masline) si se maseaza usor zonele unde apar durerir reumatice sau unde aveti leziuni superficiale, pentru a le ajuta sa se vindece mai repede.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Terapii si retete naturiste cu leustean

    O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Telina in medicina naturista

    Atat radacina cat si frunzele aromate pot fi folosite in diverse retete delicioase, dar telina este des intalnita si in medicina traditionala, pentru a preveni sau a trata naturist o gama larga de afectiuni. Banala telina are surprinzatoare efecte antibiotice si detoxifiante, si indiferent de felul in care o veti adauga dietei va veti putea bucura de beneficii diverse.

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.


Warning: fopen(cache/7582b7bb76a4d6aab9171f181bccdbf7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139