Cum amenajam o gradina pentru fluturi?

Gradinaritul s-a transformat de-a lungul anilor intr-o adevarata arta si o mare pasiune pentru tot mai multe persoane. Stresul cotidian si viata din ce in ce mai agitata si tensionata ne face sa simtim nevoia de a ne refugia undeva, intr-o oaza verde si linistita.

Orice gradinar pasionat se bucura de fiecare data cand observa ca printre florile inflorite se zareste cate un mic vizitator: o gargarita, o albina sau un fluturas frumos colorat. Fluturii din anumite specii reprezinta si o bucurie vizuala datorita aripilor lor in fel si fel de culori.

Ce este de fapt o gradina cu fluturi?

O astfel de gradina poate fi amenajata practic oriunde, insa conditia de baza este sa indeplineasca toate criteriile importante pentru ca fluturii sa se simta atrasi si sa convietuiasca in armonie cu celalate insecte.

Florile care vor fi plantate intr-o astfel de gradina joaca rolul cel mai important, deoarece acestea sunt factorii care creaza un mediu propice fluturilor. Astfel acestea trebuie alese cu atentie, sa emane o mireasma imbietoare si sa fie o sursa buna de hrana pentru micile insecte, care dau viata gradinii noastre. Astfel ideale sunt plantele precum ciulinii, salcia, scabiosa (sipica), garofitele, oregano sau lamaita.

O gradina special amenajata incat sa atragem fluturasii viu colorati nu este doar un moft, o oaza special creata pentru confortul nostru, ci si o reala rezervatie naturala in care diferitele specii sunt bine protejate si ajutate sa se mentina cat mai mult timp in viata.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

 • Gradini viu colorate intreg anul

  Atunci cand ne gandim sa amenajam o gradina de flori vrem ca aceasta sa fie frumoasa si atractiva intreg anul. Chiar daca in unele zone din cauza climei acest lucru pare aproape imposibil, cu putina munca puteti da viata unei gradini de invidiat.

 • Vreti sa aveti o gradina vesela intreaga vara?

  V-ati intrebat vreodata cum sa faceti sa aveti o gradina inflorita si viu colorata toata vara? Daca da si nu ati reusit sa gasiti raspunsul, acesta este foarte simplu. Trebuie sa urmati cativa pasi usori pe care nu toata lumea ii cunoaste.

 • Cum sa iti colorezi gradina cu fluturi si pasari

  Toata lumea isi doreste sa aiba o gradina superba care sa aiba rolul de a incalzi aspectul general al locuintei, spatiul relaxant de dupa o zi obositoare de munca.


Warning: fopen(cache/c493309c41f3db150aa523fd5886bff0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139