Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

E drept, insa, ca nu fara munca. Plantele parazite cresc oriunde intalnesc conditii bune de dezvoltare, si nu este putin lucru pentru ele ca intr-o gradina bine gospodarita intalnesc conditii exceptionale.  Chiar daca nu exista o cale simpla de a scapa de buruieni, sunt totusi cateva aspecte care v-ar putea ajuta sa evitati bataia de cap.  In primul rand, conteaza foarte mult sa fii consecvent in plivirea buruienilor.

Pastreaza gradina mereu curata deoarece, pe langa aspectul neplacut ce-l confera, buruienile consuma inutil nutrientii din sol. In situatii extreme, acestea pot chiar sa duca la “sufocarea” celorlalte plante, aflate in incapacitatea de aparare. In cel de-al doilea rand, ingrijeste-te sa acoperi gradina cu un strat organic protector, alcatuit din frunze maruntite, paie de ovaz, iarba uscata, rumegus, coaja de copac maruntita si compost, fiindca va avea un dublu rol: fertilizator si protector. Atentie la elementele bogate in azot, precum iarba uscata, pe acestea evita sa le asezi prea aproape de tulpina plantelor.

De cealalta parte, bucatile de lemn nesupuse prelucrarii industrial pot reduce nivelul azotului din sol. Ingradirea este o alta metoda foarte eficienta de a tine buruienile departe si a mentine gradina in stare buna. Ce ar trebui sa stii referitor la tratarea chimica impotriva buruienilor este ca  multe remedii naturale care se gasesc la tine in casa pot ucide buruienile, insa afecteaza plantele din vecinatate.

Otetul alimentar contine acid acetic si stopeaza cresterea buruienilor in acelasi loc. Daca gasesti un otet mai concentrat, el va oferi rezultate mai bune cu buruienile mature. Sarea este de asemenea eficienta, insa trebuie sa ai in vedere ca o cantitate prea mare poate distruge calitatea solului. Pentru a combate in conditii sigure buruienile cu ajutorul sarii ai nevoie de un amestec format din 1 parte sare si 2 parti apa. In cele din urma, daca urmaresti sa obtii efectul cumulate al celor doua, amesteca o cana si jumatate de sare cu un litru de otet si pulverizeaza solutia rezultata peste buruieni.

Sursa foto: homedesignrenovations.com

I. C.

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Gradina de toamna si culorile

  Imaginati-va o gradina lipsita de culoare, fara nimic atractiv din punct de vedere vizual. Viata ar fi mai trista pentru cel ce ar avea-o in spatele casei sale.

 • Sfaturi pentru o viata lipsita de probleme medicale

  Potrivit celor mai recente studii, pentru a avea o viata sanatoasa cu vizite la medic doar de control, cheia succesului se ascunde in spatele unor cuvinte precum echilibru, moderatie si varietate.

 • 5 sfaturi pentru orice gradina

  Sa aveti grija de gradina dumneavoastra pentru un aspect placut, pentru florile preferate si pentru legumele sanatoase daca gradinaritul organic nu vi se pare a fi dificil, poate fi una dintre cele mai relaxante activitati.

 • Folositi punctele focale pentru o gradina atragatoare

  Scopul unui punct focal in gradina este de a atrage atentia privitorului intr-o anume parte a acesteia. Ce poate parea o simpla grupare de plante este de fapt un punct focal. Privitorii vor sti instantaneu unde sa isi orienteze atentia.


Warning: fopen(cache/5080ca31747c73267f0f1583fd7f218f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139