Folositi punctele focale pentru o gradina atragatoare

 Scopul unui punct focal in gradina este de a atrage atentia privitorului intr-o anume parte a acesteia. Ce poate parea o simpla grupare de plante este de fapt un punct focal. Privitorii vor sti instantaneu unde sa isi orienteze atentia.

Acest concept l-ati mai auzit cu siguranta, insa sub diferite forme precum "sa orientezi privirea celui care intra in gradina sau in casa in asa fel incat totul sa para mai spatios sau luminos". De asemenea, se mai foloseste des si expresia "sa oferi ochiului un loc de odihna".

Acelasi principiu este folosit si in amenajarea decorului locuintelor. Obiectele de interes precum semineul, pianul, tablourile, sunt pozitionate astfel incat sa fie primele observate din intreaga camera. Celelalte obiecte, mobilierul si culorile folosite sunt menite sa accentueze acel punct de interes pe care il numim punct focal.

Cu toate acestea, pentru a avea o gradina nu este obligatoriu sa ai si un punct focal. Acesta este doar un concept ce se poate sau nu aplica, in functie de preferintele si gusturile fiecarei persoane.

Daca alegeti sa plantati flori acolo unde este loc si daca aspectul general al gradinii nu va intereseaza prea mult nu va fi o problema majora pentru nimeni, insa daca alegeti sa va jucati cu punctele focale sa nu uitati ca acestea sunt nelimitate si personale in acelasi timp.

Cu siguranta veti avea mult mai mult noroc sa redecorati gradina fara mari batai de cap daca o sa cautati obiectele care va plac si le veti amplasa acolo unde doriti.

Daca veti cauta mereu sa gasiti obiectul perfect pentru umplerea unui spatiu gol s-ar putea sa nu reusiti sa obtineti un rezultat favorabil. Punctele focale ar trebui sa arate ca si cum mereu au facut parte din gradina.

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

 • 3 idei pentru o gradina contemporana

  Sa aveti un loc al dumneavoastra unde sa va relaxati dupa o zi aglomerata la birou este un vis. O gradina cu un design contemporan unde sa socializati cu familia si cei apropiati este o idee minunata, usor de pus in aplicare.

 • Am o gradina organica ?

  Deseori gradinarii se intreaba daca au sau nu o gradina organica. Si nu numai ei, se intreaba si cumparatorii din piete, iar cei mai multi au inceput sa nu aleaga fructele si legumele perfecte de pe tarabe.

 • Plante agatatoare in gradina

  Pentru o gradina mai ocrotitoare va sugeram cateva plante agatatoare.


Warning: fopen(cache/07a975659acd58f2f9c465772dc782aa) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139