3 idei pentru o gradina contemporana

 Sa aveti un loc al dumneavoastra unde sa va relaxati dupa o zi aglomerata la birou este un vis. O gradina cu un design contemporan unde sa socializati cu familia si cei apropiati este o idee minunata, usor de pus in aplicare.

Chiar daca in general casele urbane moderne nu dispun de prea mult spatiu, puteti ramane uimit de rezultatele obtinute daca organizati totul corespunzator.

O gradina contemporana poate sa insemne un plus de culoare si o alta dimensiune a spatiului dumneavoastra personal daca acolo unde nu va pricepeti apelati la sfaturile unui specialist. Costisitor deseori, mai la indemana v-ar fi mijloacele moderne de cautare a informatiilor si sfaturilor privind realizarea unui aspect contemporan pentru gradina dumneavoastra, numit adesea design contemporan.

Curtea interioara

Pentru cei care detin un spatiu limitat si vor sa amenajeze deosebit o curte interioara fara a avea nevoie ulterior prea mult de ingrijiri greoaie, exista numeroase modele atractive. Tot ce trebuie e sa  sa fiti inconjurat de plante care sa va inveseleasca si sa va faca sa uitati de oboseala acumulata in timpul zilei.

Puteti adauga un plus de culoare si rafinament unei astfel de gradini prin amplasarea unor ghivece si cosuri suspendate. Chiar si un gratar din caramida este o idee buna.

Gradinile Zen

Aceasta tema ne duce pana in Orientul indepartat, facandu-ne sa ne gandim la plante delicate, gradini cu pietris si formatiuni de roca. Si apa are un rol foarte important intr-o gradina contemporana cu o atmosfera meditativa, linistita.

Gradinile de rustice pot fi totodata moderne si contemporane. Secretul sta ascuns in tipul mobilierului si felul in care acesta este amplasat. Granitele care delimiteaza gradina pot fi reamenajate pentru un aspect modern. Pentru a aduce un aer clasic intr-un astfel de mediu urban, apa este foarte importanta.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Idei pentru o gradina mica

  Poate ca suprafata disponibila nu este foarte mare, insa aproape intotdeauna salvarea va veni prin dispunerea pe verticala a plantelor

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

 • Am o gradina organica ?

  Deseori gradinarii se intreaba daca au sau nu o gradina organica. Si nu numai ei, se intreaba si cumparatorii din piete, iar cei mai multi au inceput sa nu aleaga fructele si legumele perfecte de pe tarabe.

 • Cum sa alegeti cele mai potrivite plante pentru o gradina restransa

  Dificultatea de a alege plantele care ofera gradinii dumneavoastra stralucire provine din dorinta de a nu omite nicio specie vegetala preferata. Cand spatiul pe care doriti sa il infrumusetati cu flori are o suprafata redusa, problema este cu atat mai dificila intrucat sunteti obligati sa acceptati unele compromisuri.


Warning: fopen(cache/2b0f60abe267d2e73b3811012d7ecd8a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139