Cum prevenim astenia de toamna?

Trecerea de la sezonul estival la toamna a fost intotdeauna dificila pentru oameni. Inca de la solstitiul de vara durata zilelor a inceput sa scada insa acest lucru va fi resimtit din ce in ce mai pregnant din Septembrie pana la iarna, cand Soarele va petrece cel mai putin timp pe bolta cereasca.

Scaderea temperaturii aerului si metamorfoza suferita de natura au si ele efecte negative asupra noastra si ne determina deseori  sa vedem lumea care ne inconjoara mai sumbra. Sunt si alti factori care favorizeaza aparitia asteniei de toamna, dintre care unul de prima importanta este functionarea neadecvata a sistemului imunitar cauzata de schimbarile conditiilor de mediu.

Ca si astenia de primavara, cea care apare  toamna nu se manifesta doar printr-o tensiune resimtita la nivel psihic ci poate avea simptome precum oboseala fizica exagerata, migrene, insomnii sau raceali, intrucat sistemului imunitar se afla in  imposibilitatea de a functiona la parametrii normali.  

Pentru toate acestea exista insa si remedii, una dintre cele mai importante fiind insasi alimentatia.. Asigurati-va ca organismul dumneavoastra primeste toata gama de nutrienti de care are nevoie adoptand o dieta cat mai variata. Fructele, legumele, lactatele  si carnea de peste au intaietate in fata alimentelor grase si a prajelilor. Astfel lantul beneficiilor va incepe printr-o digestie corespunzatoare si se va continua cu absorbtia vitaminelor si mineralelor, respectiv intarirea sistemului imunitar.

Pentru o sanatate de fier odihna este de asemenea imperativa. Nu uitati ca doar respectand cele opt ore minime de somn seara de seara vom fi capabili de un efort (fizic si intelectual) zilnic nedaunator.

Nu in ultimul rand, sanatatea depinde si de adoptarea unei vestimentatii conforme cu conditiile de mediu. Lasati hainele subtiri pentru anul urmator si reveniti la jachete sau alte accesorii vestimentare care ofera protectie impotriva frigului. Aceasta masura nu va poate feri si de virusuri de aceea totodata ar fi bine sa va si vaccinati impotriva afectiunilor sezonului.

Respectand aceste sfaturi veti avea mai multe sanse la o sanatate echilibrata in perioada care urmeaza si veti priviti mai usor dincolo de aparente, la frumusetea si farmecul anotimpului ruginiu.      

 

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Salata cu fructe de toamna

    Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.

  • Punci fara alcool pentru zilele de toamna

    O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.

  • Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului

    In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.

  • Catusnica – un remediu natural pentru astenia de toamna

    Tristetea instalata odata cu venirea toamnei ar putea fi in unele cazuri mai mult decat o simpla stare de spirit trecatoare. De cele mai multe ori, aceasta semnaleaza prezenta bolii cunoscute sub numele de astenie.

  • Specialitati ardelenesti de toamna. Supa de dovleac

    Dovleacul nu se numara doar printre cele mai gustoase legume de toamna ci sta deopotriva alaturi de cele mai sanatoase. Pana cand iarna isi va intra in drepturi, este de dorit sa consumam dovleac cat mai frecvent si in maniere cat mai diverse.


Warning: fopen(cache/09dad2463f554c50faaebc83c5633d1c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139