Cura cu grau incoltit

Pentru a observa primele efecte ale consumarii graului incoltit este necesara trecerea a 3 sau chiar 4 saptamani. Stabilizarea efectelor apare, insa, dupa 2-3 luni si 6-12 luni in cazul persoanelor care sufera de afectiuni grave.

Doza terapeutica la adulti este de 3-6 linguri pe zi, la copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi iar la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurite pe zi.

Administrarea germenilor de grau se face dimineata, pe stomacul gol. Graul incoltit se da prin masina de tocat dupa care se amesteca cu miere.

Primele efecte ale acestei cure sunt: oprirea caderii parului, marirea sau refacerea acuitatii vizuale, imbunatatirea coordonarii miscarilor, intarirea dintilor, infrumusetarea pielii, reglarea activitatii nervoase (germenii de grau au si un efect usor sedativ), marirea vitalitatii.

Graul incoltit este indicat in: crestere, tratamentul intarzierilor de crestere la copii; boli de piele (acnee, eczeme, afectiuni infectioase recidivante); imbatranire sau imbatranire prematura; afectiuni hepatice; subponderalitate; la femei - in cazurile de estompare a caracterelor feminine: talia ingusta, bazinul larg, vocea subtire, lipsa pilozitatilor (parului) din zona abdomenului, spatelui, faciala etc; tromboflebita; arterita; tumori ale stomacului, tumori in general; cancer; afectiuni oculare; afectiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm si bronsita); impotenta si sterilitate masculina (pentru barbatii cu vitalitate generala foarte scazuta); amenoree, dismenoree (la femeile cu o constitutie fragila, anemice); anemie, lipsa de calciu si magneziu; dureri de cap, migrene, insomnie.

Germenii de grau sunt contraindicati persoanelor care se confrunta cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni in organism. In consecinta, femeile cu ciclu menstrual abundent si barbatii cu tendinta spre efeminare vor folosi cu prudenta acest remediu-minune, care in cazul lor ar putea sa accentueze anumite probleme.

Articole asemănătoare

  • Tarhonul in tratamentele naturiste

    Cura cu ceai de tarhon, baut in fiecare zi putin caldut, ajuta la buna functionare a ficatului, precum si la regenerarea celulei hepatice

  • Cura de detoxifiere a organismului cu ajutorul uleiului

    Organismul nostru este obisnuit cu substantele si germenii daunatori existenti in alimente si in mediul inconjurator

  • Caisele, sursa vie de energie si sanatate

    Caisele sunt o sursa inimaginabil de mare de vitamine si sanatate. Protejeaza organismul si ajuta la modelarea unei sanatati naturale. O cura cu caise este un inceput bun pentru o viata armonioasa si sanatoasa.

  • Cura cu suc de orz verde

    Cura cu suc de orz verde se consuma de 3 ori pe zi, cate 50 ml pe zi. Comparativ cu multe alte plante, orzul verde contine: - de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat in salata verde; - de peste 25 de ori mai mult potasiu decat contin bananele; - de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte; - de peste 11 ori mai mult fier decat in telina; - de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele; - de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac; - de peste 23 de ori mai multa biotina decat contine laptele;

  • Cura cu pepene rosu

    Miezul pepenelui rosu este un cocktail de apa (aproape 95 la suta) si zaharuri naturale, avand un gust aromat si extrem de favorabil, condimentat cu o multitudine de substante miraculoase.


Warning: fopen(cache/622b248f63f73f15d78bef990cdd02fb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139