Cure (Para popeasca)

Este un soi francez de iarna, vechi, foarte raspandit la noi.
Pomul este viguros, cu coroana rasfirata.
Fructele sunt mari, piriform alungite, asimetrice, cu o usoara tendinta de rasucire, au de regula un sant pe partea umbrita, de-a lungul caruia uneori se gaseste o dunga de rugina. Pielita este galben-verzuie si prezinta puncte mici de rugina pe toata suprafata.
Pulpa este alb-verzuie, potrivit de dulce, placut acidulata, lipsita de aroma, fara sclereide. in anii cu toamne nefavorabile, fructele raman verzi, insuficient de dulci, astringente, mediocre.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu para si mar

    Un smoothie care va ofera sansa de a va bucura de gustul intens al fructelor bine coapte, cu note de vara tarzie si dulceata serilor de toamna.

  • Smoothie pentru micul dejun cu mar, para si scortisoara

    O reteta pentru o bautura cu multe vitamine care poate inlocui cu succes cafeaua, ceaiul sau laptele in fiecare dimineata. Si are suficiente calorii pentru a va ajuta sa renuntati si la gustare.

  • Tratamente si remedii naturiste cu busuioc

    Sub forma de infuzie calduta, preferabil fara indulcitor, busuiocul este folosit pentru a calma tulburarile digestive, este un adjuvant natural esential in cazurile de colita de fermentatie, indigestie, colici, balonare, si totodata stimuleaza digestia. Beti o cana de ceai pentru a reduce simptomele sau faceti preventiv cure de 2-3 saptamani, in care beti zilnic 1-2 cani.

  • Un monument dedicat… cartofilor

    Realizat intr-o maniera suficient de realista incat de la distanta sau intr-o lumina inselatoare sa para chiar o gramada de saci plini de cartofi, probabil cel mai amuzant monument din orasul american Boston trebuia sa fie initial un omagiu adus banalului si modestului tubercul, dar mai ales rolului pe care l-a avut acesta in istoria si economia regiunii.

  • Perele Conference

    Un soi foarte popular si apreciat de cunoscatori, Conference este o para de masa cu forma alungita, de culoare verde inchis, cu mici pete intunecate, gust dulce, parfumata si zemoasa, fructele de marime medie spre mare fiind foarte bune crude, ca gustare, in diverse retete de desert, sub forma de gem, dulceata, compot.


Warning: fopen(cache/f89ab73aa834a15303c70e5d5ba32ab4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139