Decoratiuni specifice mesei de Halloween

Mult mediatizata si binecunoscuta sarbatoare a Halloween-ului se apropie cu pasi repezi, iar noi ar trebui sa incepem din timp pregatirile pentru a petrece asa cum se cuvine. Pe langa delicatesele care pot fi preparate din bostan – simbolul acestei sarbatori -  sau din diferitele sortimente de dovlecei, trebuie sa ne gandim si la decoratiunile specifice care se pot regasi pe mesele festive.

Nu trebuie sa ne gandim la ceva sofisticat si costisitor, dimpotriva. Toate accesoriile si decoratiunile traditionale pot fi create chiar de noi. Avem nevoie de inspiratie, creativitate si putina indemanare. Iata ce va propunem noi si ce ar trebui sa aveti la indemana:

- un bostan de marime medie
- o masina de gaurit (cu 2 burghie diferite, de 6 si 10 mm)
- seminte de bostan (uscate)
- farfurie sau un suport de lemn
- o lumanare (pastila)
- lingura
- creion

Se taie “capacul” bostanului cu ajutorul unui cutit de bucatarie, iar apoi se goleste interiorul acestuia cu o lingura. Cu creionul se deseneaza punctele unde va fi gaurita coaja. Cu ajutorul masinii de gaurit se vor “decupa” portiunile insemnate cu creionul. Se aseaza apoi bostanul pe o farfurie intinsa sau pe un suport de lemn, in jurul lui se presara samburii, iar in interior se aseaza si se aprinde lumanarea.

Sursa foto

A.V.


 

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/1abb77f947e1aa5d91ae8f04d8ec078f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139