Dusul racoritor din gradina mea

Nu aveti nicio piscina, niciun strand sau niciun lac in apropierea casei, unde sa puteti inota si sa va ascundeti de arsita verii? Nu trebuie sa va faceti probleme din aceasta cauza, deoarece cu putina creativitate, lucrurile se vor rezolva. Solutia perfecta pentru a mai opri dogoarea zilelor de vara este dusul special amenajat in gradina.

Dusul din gradina are desigur o sumedenie de avantaje. Acesta poate fi amenajat foarte rapid, nu necesita mult spatiu si are un pret bun. Astfel, acesta devine o buna alternativa in locul unei piscine, bineinteles atunci cand dorim sa ne invioram in propria gradina. Spre exemplu o picina, fie ea si mica, este mult mai costisitoare daca ne gandim doar de cati litri de apa avem nevoie pentru a o umple. Nici nu trebuie sa mai amintim faptul ca aceasta trebuie reimprospatata sau schimbata aproximativ o data pe saptamana.

Cine se hotaraste sa achizitioneze un dus pentru gradina, acela are multe variante dintre care poate alege: pornind de la cele mai simple si totodata ieftine si ajungand pana la cele mai sofisticate si desigur foarte scumpe. Totusi acestea au cel putin un lucru in comun: rezistenta materialului. Astfel producatorii folosesc inoxul, lemnul tare sau alte metale care nu ruginesc, precum aluminiu, alama. Acestea sunt rezistente si in timpul iernii, cu alte cuvinte nu trebuie demontate. Important este totusi sa nu mai ramana deloc apa pe teava, ca nu cumva sa inghete si sa o deterioreze.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Trucuri si idei pentru gradina

    Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

  • Craitele din soiul Fantastic

    Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina.

  • Gradina mea la inceput de Brumar

    Noiembrie nu presupune activitati diferite in gradina fata de luna precedenta. Exceptie fac poate doar cateva detalii tehnice pe care le vom sublinia la momentul oportun.

  • Gradina mea in Iunie, prima luna din vara

    In traditia poporului nostru, prima luna din vara era insotita de un simbolism aparte, fiind denumita “Ciresar” sau “Ciresel”. Cu timpul, insa, i s-a spus Iunie, de la zeita Iuno, sotia lui Jupiter si protectoarea femeilor maritate.

  • Activitatile din gradina in luna noiembrie

    Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.


Warning: fopen(cache/0caa05783dd49d78fb16989f8ae2cfa2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139