Erica, sau cum o planta decorativa poate fi si medicament

 

Erica, o planta scunda cu flori mici, ne decoreaza gradinile si jardinierele in perioada toamnei si pana iarna tarziu. Aceasta planta poate, de asemenea, sa decoreze interiorul casei dar, din cauza caldurii, florile se trec mai repede.

 Sfaturi de ingrijire :

Florile acestei plante pot fi albe, roz sau mov  intens, prezentand un interes mai mare atunci cand  este combinata cu alte plante. Erica se simte bine la temperaturi scazute, dar nu neaparat si la ger intens. Unmiditatea trebuie si ea sa aiba un nivel optim deoarece daca este prea multa apa la baza, asociata cu o temperatura scazuta, radacina poate putrezi iar daca apa este prea putina florile se vestejesc. Daca planta este in ghiveci, incercati sa-i asigurati o temperatura de 5-10 grade.

 Modalitati de utilizare :

Fiind o planta scunda, o puteti folosi sub forma de minigard viu, ea descurcandu-se bine si la umbra. Erica tolereaza multe feluri de soluri, inclusiv pe cele nisipoase, desi in aceste soluri se gasesc multe omizi pentru care aceasta planta este un deliciu.

 Datorita numeroaselor sale proprietati (proprietati aseptice, vasoconstrictoare, sedative, diuretice, expectorante) Erica poate fi folosita ca medicament. In medicina populara, planta macerata se aplica pe incheieturile bolnavilor de artrita si reumatism. O infuzie din flori de Erica va poate ajuta in cazul in care suferiti de insomnii, sunteti raciti sau rinichii nu mai functioneaza in mod normal. Toamna se recolteaza crengutele, punandu-se la uscat pentru a fi folosite ulterior.

 In unele tari nordice, Erica este o planta natioanala foarte raspandita, folosindu-se ca si condiment pentru diverse feluri de mancare. Din frunzele sale este obtinut un extract folosit in industria berii pentru imbunatatirea aromei acesteia.

Articole asemănătoare

  • Strugurii Muscat Bleu

    Varietate de strugure de vin care poate fi si un delicios strugure de masa, cu gustul sau aromat, dulce si parfumat, Muscat Bleu poate fi cultivat intensiv in podgorii sau puteti avea cateva fire de vita-de-vie in gradina pentru un desert delicios sau pentru vinul produs acasa.

  • Laleaua Formosa

    Sortiment cu inflorescente mari de o nuanta putin intalnita in cazul lalelelor, un galben aproape de citron imbinat cu verde proaspat, Formosa este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar este o floare ce poate fi cultivata la fel de usor in ghivece si jardiniere.

  • Tratamente naturiste cu tataneasa

    O planta medicinala cu numeroase inflorescente marunte, de un roz inchis sau rosu spre violet, ce poate fi intalnitain general in locurile umede din campie, tataneasa este folosita in medicina naturista pentru efectele sale antiinflamatoare, cicatrizante, expectorante, antidiareice

  • Hibiscus Gigant varietatea Matilda

    O planta decorativa de o rara frumusete, acest tip gigant de hibiscus creste la fel de bine in gradina sau in ghiveci, dominand totul prin florile sale mari, cu petale de un alb trandafiriu si centru visiniu spre mov.

  • A sosit vremea caltunasilor!

    Caltunasul, condurul-doamnei sau nemtoaica este o planta decorativa cataratoare cu flori viu colorate, intalnita de la inceputul anotimpului cald pana la sfarsitul toamnei.


Warning: fopen(cache/3d2501003ac50a88e032bd4b88e5b166) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139