Festivalul de Film de la Cannes 2007 si mediul

Festivalul de Film de la Cannes 2007 si protectia mediului

 

La editia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes a fost atinsa si problema mediului prin lansarea sambata, in afara competitiei, a documentarului ''The 11'th hour'', produs, scris si co-finantat de Leonardo DiCaprio.

 

The 11th hour - ''Al 11-lea ceas'', in traducere romaneasca -, este o incercare de a trage inca un semnal de alarma care sa aduca in constiintele oamenilor problema din ce in ce mai grava a incalzirii globale.

 

leonardo dicaprio - Festivalul de Film de la Cannes 2007 si protectia mediului
foto: http://www.11thhourfilm.com

 

La prezentarea filmului sau, DiCaprio a declarat ca mediul/incalzirea globala ''este clar problema generatiei noastre si trebuie sa facem ceva in aceasta privinta''. Filmul priveste cu ochi critic dar obiectiv impactul pe care oamenii l-au avut si il au in continuare asupra ecosistemului planetei, prin interviurile cu peste 50 de autori, experti, designeri si renumiti oameni de stiinta din  intreaga lume, printre care si Stephen Hawking.

 

21.05.2007

Lavinia Rorich

Gradinamea.ro

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Traditia felinarului sculptat in dovleac de Halloween

  Halloween este o sarbatoare celtica la origine care a fost preluata si insusita mai intai de americani in secolul XIX, de la emingrantii irlandezi, si apoi de majoritatea popoarelor din Occident.

 • Supa crema cu ghimbir

  Ghimbirul este, probabil, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi.

 • Remedii care te ajuta sa pacalesti insomnia

  Probabil nu exista experienta mai neplacut decat cea in care incepem ziua obositi de la primele ore. Si nu pentru ca am fi lucrat pana tarziu, sau ca am fi participat noaptea la un eveniment memorabil, ci din cauza insomniei.

 • Vestitorii primaverii – ingrijirea florilor din balcon

  De acum ne putem lua ramas bun de la iarna capricioasa si sa intampinam primavara prin intermediul ghivecelor cu narcise

 • Fursecuri cu serbet

  Nelipsite de la sarbatorirea evenimentelor si nu numai, fursecurile se asorteaza perfect alaturi de un ceai rafinat.


Warning: fopen(cache/e75c6bb25d1f98dfe7d967d43f5325d9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139