Vestitorii primaverii – ingrijirea florilor din balcon

De acum ne putem lua ramas bun de la iarna capricioasa si sa intampinam primavara prin intermediul ghivecelor cu narcise, frezii, lalele sau zambile, care imprastie pretutindeni culoare, miresme deosebite si bunadipsozitie.

Narcisele din specia “Baby Moon” au petalele galebene precum razele soarelui, iar cele din specia “Thalia” au petalele albe ca neaua si raspandesc un parfum aparte. Ambele fac parte din grupa “Narcissus triandrus”.

Indicat este ca florile de primavara sa fie tinute departe de calorifere si de spatiile in care este foarte cald. Foarte importante sunt recipientele cu o scurgere optima pentru apa si pamantul care nu retine mai multa apa decat au nevoie plantele.

In mod contrar putem avea neplacuta surpriza de a gasi bulbii mucegaiti si stricati. Florile in ghiveci cumparate din magazinele de specialitate nu necesita ingrasamant suplimentar.

Dupa ce trece sezonul lor, bulbii pot fi plantati in ladite sau lasati in ghivcele lor pana anul viitor cand vor rasari din nou.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/b7ede80aeec8a88e4d43312258f9deea) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139