Ficus rubiginosa

ficus rPlanta ornamentala prin frunze.
Denumire stiintifica: Ficus rubiginosa
Familia: Moraceae
Origine: Australia
Dimensiuni: cativa metri
Conditii: este cea mai rezistenta specie la temperaturi scazute din genul Ficus; are pretentii moderate fata de temperatura, apa si lumina

Articole asemănătoare

 • Smochinele, sursa de calciu, magneziu, potasiu si fier

  Smochinele cresc pe copacul numit Ficus carica si sunt native din Orientul Mijlociu. In prezent la capitolul productie locul trei in lume este ocupat de California, dupa Turcia si Grecia.

 • Ficus - planta decorativa in apartamente

  Pentru ficus taierea lastarilor sau ramurilor se realizeaza de obicei primavara, in lunile martie-aprilie

 • Ficus lyrata sau falsul smochin

  Este foarte decorativ prin frunzele sale mari, de 20-30 cm, cu nervuri proeminente, forma alungita si margini ondulate, ce au forma de lira, de unde si denumirea.

 • Ficus elastica

  Planta are o tulpina verticala, care ramifica slab. Cresterea in inaltime si ramificarea se directioneaza prin taiere. Frunza, protejata de o bractee roz, are limbul de forma oval-eliptica, pielos, de culoare verde inchis, stralucitor.

 • Ficus religiosa

  Tulpina ramifica bine, frunzele sunt relativ mari, lung petiolate, cu varful ascutit, subtiri, cu nervatiunea aproape alba, asemanatoare frunzelor de nuc.


Warning: fopen(cache/84f516a3b09969566180c329cce88146) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139