Florile de Cyclamen - decoratiuni delicate pentru gradina

Floarea de Cyclamen este denumita de alte popoare si “Violeta Alpilor” si este una din delicatele flori care emana veselie si buna dispozitie in orice colt al gradinii, al terasei sau al locuintei.

Se spune ca frumusetea adevarata este invaluita de mister si creste in locuri ferite, departe de privirile oamenilor. Asa se intampla si cu Cyclamenul, caruia in ultimii ani nu i s-a mai acordat foarte multa atentie, deoarece a fost considerata o floare “demodata”, iar locul de pe pervaz i-a fost luat de alte plante.
 
Din fericire din serele si din laboratoarele speciale au iesit la iveala aceste flori delicate cu petale in culori vii si luminoase, parca mai frumoase ca niciodata. Nici forma frunzelor nu a ramas ca cea din anii ’50, perioada in care floarea era foarte populara si des intalnita pe pervazul locuintelor.

Rosu aprins, alb ca zapada sau cyclam sunt doar cateva din nuantele de care ne bucuram incepand din luna aprilie si pana in septembrie. Exista cateva sortimente care emana o mireasma foarte placuta.

Floarea de Cyclamen isi are originile din zonele muntoase ale Greciei si ale Turciei. In timpul iernii planta are perioada ei de liniste, iar in timpul verii ne incanta cu petalele ei. Incepand din luna martie cantitatea de apa cu care o udam trebuie redusa, dar in schimb are nevoie de ingrasamant.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.

 • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

  Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

 • Cyclamen - sfaturi elementare pentru ingrijirea plantei

  Genul Cyclamen cuprinde aproximativ 20 de specii de plante. Dintre acestea, in partile noastre intalnim mai cu seama Cyclamen europaeum L., in calitate de planta ornamentala.

 • Flori de toamna

  Rezistente la temperaturi foarte mici, florile de toamna sunt ideale pentru a inveseli gradinile in zilele mohorate, specifice anotimpului tomnatic.

 • Godetia amoena sau azalea de gradina

  Planta anuala, Godetia amoena impodobeste vara gradinile impatimitilor de flori. Prin florile de un colorit divers, cu petale delicate si aspect de hartie neteda, godetia se aseamana intr-o mare masura cu azalea, de unde si numele comun obtinut - azalea de gradina.


Warning: fopen(cache/23c45b5e3345e0dea5abc8459ad5da6b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139