Fructele si legumele organice

legume

Exista multe argumente care sustin consumul alimentelor organice. Unul dintre acesta este legat de continutul scazut de pesticide din compozitie si nivelul mare de nutrienti, sanatosi pentru organism.

Potrivit testelor efectuate de Grupul de Mediu (EWG), o organizatie non-profit din Statele Unite ale Americii, pesticidele sunt absorbite usor de legume si fructe. Unele persoane nu au nicio problema in a consuma alimente tratate cu substante chimice, insa tot mai multi aleg calea sanatoasa, anume alimentele organice.

Dintre produsele consumate frecvent au fost alese 44 de fructe si legume asupra carora s-au efectuat peste 51.000 de teste menite sa depisteze nivelul reziduurilor chimice si ce efecte ar putea avea acestea asupra sanatatii oamenilor.

Cercetatori din cadrul Universitatii Newcastle din Regatul Unit au efectuat teste asupra fructelor si legumelor crescute organic. Acestia au descoperit ca fara efectele pesticidelor anumite substante nutritive (Vitamina C, zinc si fier), au ajuns la un nivel mai mare cu pana la 40%.

In plus, in 2003, un studiu publicat in Jurnalul de Chimie Agricola sublinia ca fructele de padure si porumbul, crescute organic, au avut un nivel de polifenoli mai mare cu 58% si vitamina C cu pana la 52%. Polifenolii sunt antioxidanti care ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Alyson Mitchell, unul din cercetatorii din cadrul Universitatii Newcastle, a declarat ca azotul din solul tratat organic este eliberat treptat, iar plantele cresc si se dezvolta intr-un ritm normal. Legumele fertilizate cu ingrasaminte conventionale cresc foarte repede si in acest proces de aloca foarte putin timp pentru dezvoltarea nutrientilor.

Acesta a mai adaugat ca fructele si legumele crescute organic contin mai multi nutrienti si au de asemenea si un gust mult mai bun decat cele tratate chimic pentru a creste intr-un timp scurt.

Foto : http://www.gradinamea.ro/P-legume_din_gradina_mea-1000-5842.html

Articole asemănătoare

 • Fructele de mare. Ce sunt si cum ne ajuta?

  Fructele si legumele naturale nu sunt singurele alimente sanatoase, ci poate doar cele mai populare si intrebuintate

 • Natura, resursa miraculoasa de vitamine si minerale

  Cu totii stim ca este mult mai bine sa mancam fructe si legume decat sa luam cateva pilule ce contin vitamine si minerale. Ce ar trebui sa stim insa mai exact este aportul pe care il aduc fructele si legumele comparativ cu pilulele si bineinteles procesul de metabolizare.

 • Am o gradina organica ?

  Deseori gradinarii se intreaba daca au sau nu o gradina organica. Si nu numai ei, se intreaba si cumparatorii din piete, iar cei mai multi au inceput sa nu aleaga fructele si legumele perfecte de pe tarabe.

 • De ce trebuie sa consumam fructele si legumele cu coaja?

  Fructele si legumele se numara printre cele mai importante surse de vitamine si substante nutritive, motiv pentru care consumul lor este indispensabil pentru o viata cu adevarat sanatoasa.

 • Cand trebuie sa mancam fructele?

  Cu totii am auzit in nenumarate randuri prin intermediul mijloacelor mass media recomandarile sosite din partea medicilor nutritionisti conform carora din dieta noastra zilnica nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele.


Warning: fopen(cache/5bb0c65cebc50a45d00548d7a1cdaca7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139