Ginseng, radacina vietii

 Cu o mare varietate de actiuni terapeutice, dovedindu-si competentele nu numai in tratamentele naturiste sau nutritioniste, ginsengul este o planta considerata de multa lume un adevarat elixir al vietii.

Planta "minune" ginseng a fost si este respectata in istoria Chinei pentru sanatatea oferita si forma radacinii care semana cu un om in miniatura. Numele sau este derivat din cuvantul chinezesc "renshen" care inseamna "radacina de om" sau "radacina vietii". Totodata denumirea de ginseng provine din chinezescul "gin" care inseamna "uman" si "seng" care inseamna "esenta".

Potrivit specialistilor ginsengul de provenienta chineza si coreeana (Panax quinquefolius) este un tonifiant al intregului organism.

Ginsengul, originar din Asia de Est, Siberia si America de Nord, este o planta perena cunoscuta si apreciata pentru proprietatile sale terapeutice ce au fost intrebuintate in medicina naturista si cea conventionala timp de mai bine de 5000 de ani.

Incepand din secolul al IX-lea, planta a fost introdusa in Europa de negustorii arabi cu un pret egal cu cel al aurului.

Dupa noua secole, ginsengul este cel mai popular remediu natural impotriva racelii, oboselii, gripei, afectiunilor sistemului nervos si anemiei. Acesta a fost initial utilizat pentru efectul fortifiant asupra sistemului imunitar si pentru puterea de a vindeca virozele si febra.

Ginsengul are in componenta 12 bio-substante chimice active cunoscute sub numele de ginsenoizi. Aceasta planta mai contine si panaxan, o substanta care scade nivelul glicemiei si imbunatateste efectul insulinei.

Este tonic la nivelul sistemului cerebral, antioxidant, antiinflamator, antidepresiv, hipotensiv, scade nivelul colesterolului, creste puterea de concentrare si are un efect pozitiv asupra circulatiei sangelui, imbunatatind totodata si functiile pulmonare.

Mai mult, specialistii sustin ca poate revitaliza organismele slabite, ii tonifica pe cei care lucreaza intr-un mediu solicitant si stimuleaza secretia de adrenalina.

Consumul de ginseng este recomandat de medici si in perioadele de convalescenta deoarece acesta grabeste vindecarea.

Stimuland glandele endocrine, ginsengul mareste absorbtia de minerale si vitamine in organism, fiind un tratament recomandat oricui, indiferent de varsta.

Cantitatea compusilor activi este semnificativ mai mare in cazul in care radacina plantei este veche. In general se considera ca planta ajunge la maturitate dupa 6 ani de viata.

Planta este adesea utilizata si pentru tratarea raului de mare.

Deoarece poate interactiona cu alte medicamente si poate provoca reactii adverse, inainte de a urma un tratament pe baza de ginseng consultati-va medicul.

Articole asemănătoare

  • Cum sa slabesti mai usor cu infuzie de ghimbir

    Puteti pregati o cana sau mai multe de ceai de ghimbir din radacina sau pudra si apa clocotita, infuzand amestecul pentru 7-10 minute, acoperit.

  • Telina in medicina naturista

    Atat radacina cat si frunzele aromate pot fi folosite in diverse retete delicioase, dar telina este des intalnita si in medicina traditionala, pentru a preveni sau a trata naturist o gama larga de afectiuni. Banala telina are surprinzatoare efecte antibiotice si detoxifiante, si indiferent de felul in care o veti adauga dietei va veti putea bucura de beneficii diverse.

  • Dieta alcalina – sanatate si vitalitate

    Prin schimbarea alimentatiei si introducerea in meniul zilnic a cat mai multor legume si fructe alcaline organismul capata mai multe energie si vitalitate, pierde in mod natural si sanatos din greutate, reduce simptomele unor boli cronice si, in ansamblu, creste calitatea vietii

  • Cum ne putem bucura din plin de calitatile spanacului?

    Spanacul este o planta legumicola anuala originara din Asia Mica. Planta are o radacina fusiforma si o tulpina dreapta, care nu trece de 30 cm inaltime. Exista mai multe tipuri de spanac si despre toate se considera ca prezinta proprietati valoroase pentru sanatate.

  • Ceaiul de catina. Supliment de vitamine

    Catina, miraculosul ginseng romanesc, este o planta din frunzele si fructele careia se obtin medicamente pentru o gama larga de afectiuni.


Warning: fopen(cache/bcee31b6080bf3a47f387e6c599749a0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139