Gladiolele Torino

Flori cu aspect delicat, elegant, excelente pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete si aranjamente florale pretentioase, aceste gladiole atrag atentia datorita culorii deosebite, un mov palid care poate sa bata spre roz inchis in functie de sol si varsta plantei. Se pot planta la fel de bine in ghivece sau jardiniere. Alegeti un loc unde viitoarele flori sa aiba mult soare pe toata durata zilei, iar cel mai bun pamant este unul fertil, cu drenare buna. Se recomanda in cazul acestei varietati de gladiole sa pregatiti solul cu ingrasaminte naturale pentru ca plantele sa se dezvolte mai repede si sa fie mai rezistente.

Plantati bulbii de la jumatatea primaverii pana la inceputul verii, lasand 10-15 cm distanta intre exemplare daca le puneti grupat si udand abundent imediat dupa. Sunt flori care vor avea nevoie de un nivel constant de umiditate, asa ca vor fi stropite regulat, dar folosind cantitati moderate de apa pentru a nu exista riscul de putrezire a radacinilor. Cu cat au mai mult soare vor creste mai repede, iar nuanta va fi mai calda, mai intensa. Infloresc abundent din luna iulie, sunt flori longevive si vor rezista cateva zile dupa taiere, asa ca le puteti pastra in vaze sau le puteti folosi pentru diverse buchete si aranjamente florale. Plantate grupat sau alaturi de alte flori in culori contrastante vor transforma radical orice spatiu verde. Nu au nevoie de lucrari deosebite de intretinere sau tratamente specializate, asa ca vor putea fi cultivate si de gradinarii mai putin experimentati.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Gladiolele Velvet Eyes

  Varietate de gladiole cu parfum puternic, dulce, intens si colorit mov-visiniu, perfecte pentru buchete si aranjamente florale (rezista mult timp dupa taiere), Velvet Eyes sunt perfecte si pentru gradini sau parcuri, dar si pentru a fi crescute intr-un ghiveci sau in jardiniere, cat timp au suficienta apa, soare si un pamant fertil.

 • Frumusete mediteraneana - gladiolele Byzantinus

  Varietate de gladiole originare din spatiul mediteranean, cu flori mari de un roz intens ce bate adesea spre mov, aceste Byzantinus sunt elegante, gratioase, de o frumusete delicata si perfecta atat pentru gradini cat si pentru ghivece sau jardiniere.

 • Gladiole Black Sea

  Daca va plac gladiolele aceasta varietate poate fi alegerea perfecta pentru coloritul mai putin obisnuit, ce trece gradual de la un maro lucios, catifelat la exemplare de un rosu inchis sau visiniu.

 • Plantarea bulbilor in Luna lui Florar

  Nu intamplator luna Mai a fost numita Luna lui Florar, deoarece acum mirosul si vazul incep sa se desfete cu darurile naturii. Pentru gradinile din emisfera nordica a Pamantului luna Mai este fantastica, temperaturile devenind mai blande, soarele tot mai plin de el, iar ploile aducatoare de belsug.

 • A sosit timpul sa plantam gladiole in gradina!

  Denumirea generica de gladioala este departe de a cuprinde sub umbrela sa, asa cum s-ar crede, un singur tip de flori. Clasa gladiolelor se compune din nici mai mult nici mai putin de 260 de specii native in zona Africii sahariene si de sud.


Warning: fopen(cache/af309f35a941510740d8b2fcef5d6a00) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139