GradinaMea in luna august: algele din elesteu

Cu siguranta proprietarii locuintelor care detin in gradina si un lac sau un elesteu s-au lovit de multe ori de problema algelor din apa. Aceasta apare dupa lungi perioade de arsita, deoarece plantele se dezvolta foarte bine la temperaturi ridicate.

Nivelul oxigenului din apa scade, in timp ce acela al substantelor nutritive creste. Drept urmare, lacul devine foarte tulbure. Pentru a ajuta intr-o oarecare masura filtrele instalate in apa, ar fi bine sa curatam apa cu o plasa speciala.

Indicat este sa tinem in frau cresterea si raspandirea plantelor si sa hranim pestii cu grija si nu excesiv. In afara de acest lucru exista produse speciale, care intaresc puterea apei de a se autoigieniza. Acestea au grija de valoarea p.H-ului de la 7,5 la 8,3 si reduce cresterea algelor. De asemenea, exista preparate care curata apa din lac si totodata lasa algele sa moara de foame.

Sursa foto

A.V.


 

Articole asemănătoare

 • Cinci recorduri din lumea vegetala

  Daca pentru cei mai multi un trifoi cu patru foi pare doar un mit, se pare ca exista suficienti pasionati care nu doar au reusit sa gaseasca mai multe exemplare, dar si-au alcatuit adevarate colectii. Il gasim cel mai adesea sub forma de martisor sau suvenir, si ar trebui sa ne aduca noroc daca il avem asupra noastra, insa cum ar fi sa ai doua, trei, 20 de exemplare? Poate chiar o suta sau doua sute? Si daca ai atat de mult noroc sunt foarte mici sanse sa te apropii prea curand de cel care detine recordul mondial in domeniu. Edward Landing din Cooper Landing, Alaska, Statele Unite avea pe 8 mai 2007... 111 060 exemplare de trifoi cu patru foi.

 • Ingrijirea gradinii in luna decembrie

  In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.

 • Gradina mea in luna octombrie

  In gradina se gaseste mereu cate ceva de facut si cu atat mai mult in luna octombrie cand, incet dar sigur, ne apropiem cu pregatirile de iarna.

 • GradinaMea in luna martie

  Luna martie este cea mai prielnica pentru aranjarea si pregatirea gradinii, pentru sadirea florilor si aranjarea straturilor

 • GradinaMea in luna ianuarie – sfaturi generale

  Perioada minunata si plina de farmec a Craciunului a luat sfarsit, iar daca am imbodobit un brad natural plantat in ghiveci


Warning: fopen(cache/de2dea918c9d680dc816dc87d7902225) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139