GradinaMea in luna noiembrie

Chiar si atunci cand temperaturile de afara devin din ce in ce mai scazute gradina noastra are nevoie de ingrijire si de multa atentie. Iata de ce ar trebui sa tinem cont in acest scop:

1. Lastarii trandafirilor cataratori care s-au intins prea mult trebuie taiati. De asemenea la fel trebuie sa procedam si in cazul crengilor mai “rebele” din coroanele copacilor.

2. Vita de vie trebuie protejata impotriva frigului si a gerului napraznic ce va urma fie cu ajutorul unui caier de lana, fie cu ramurele de molid. Inainte de acest lucru, ramurile trebuie taiate acum toamna, nu primavara.

3. Gazonul se tunde pentru ultima oara anul acesta, iar frunzele si tot ce este uscat se strang cu grebla.

4. Piscina sau lacul din gradina cu baza din beton trebuie de asemenea curatate, iar apa pompata afara. In caz contrar, aceasta va ingheta la iarna, volumul ei va creste si va deteriora fundamentul.
 
5. Straturile pentru legume se vor curata, ramurile si frunzele cazute se vor indeparta inainte ca pamantul sa inghete.

6. Trandafirii vor fi taiati de la jumatate si vor fi protejati cu ajutorul unui strat gros de ingrasamant care acopera tulpina aproximativ 20 cm in sus.

7. Straturile pentru flori ar trebui pregatite pentru primavara. Pentru ca atunci sa avem un pamant bun si afanat, fara bulgari tari si rigizi, ar trebui sa-l sapam in luna noiembrie. De asemenea, imbogatirea acestuia cu substante nutritive spre binele plantele ce vor fi plantate in primavara, se face cu ajutorul ingrasamantului.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Ingrijirea gradinii in luna decembrie

  In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.

 • Gradina de legume in luna noiembrie

  Fiind dincolo de toate o sursa primara de alimente, gradina de legume necesita atentie in permanenta. Asa se face ca in calendarul activitatilor lunare, noiembrie ocupa un loc deosebit de important.

 • Intretinerea gradinii in luna noiembrie

  Gradina poate fi frumoasa si in penultima luna a anului calendaristic, noiembre, in culori iernatice. Chiar daca este putin cam devreme sa stim ce ne rezerva anotimpul rece, un lucru este cert: animalele din gradina vor avea nevoie de ajutor, chiar si daca va fi o iarna blanda.

 • Gradina mea in luna octombrie

  In gradina se gaseste mereu cate ceva de facut si cu atat mai mult in luna octombrie cand, incet dar sigur, ne apropiem cu pregatirile de iarna.

 • Gradina mea in luna Februarie

  Intotdeauna se gaseste ceva util de realizat pentru gradina, chiar si in luna care pune capat sezonului rece. Faurar sau “luna lupilor” este socotita o luna nemiloasa, aducatoare de geruri si viscole mari.


Warning: fopen(cache/b3e8e7aa5697b92d6290c3529c0f8737) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139