Gradina alpina

Gradina de piatra reprezinta de fapt opusul uneia verde, sofisticata sau a celei de legume. Combinatia de piatra rigida si flori delicate creeaza o atmosfera linistitoare aducand astfel un flair alpin in gradina.

Acesta se formeaza deoarece majoritatea plantelor provin din regiunile de munte. Multe din aceste plante reprezinta o provocare pentru gradinari pasionati, dar si pentru cei amatori, avand in vedere ingrijirea speciala de care au nevoie pentru a se dezvolta intr-un mediu sterp.
In special sortimentele de plante din aceeasi regiune sunt foarte usor de ingrijit si pentru faptul ca nu au nevoie de multa apa, astfel acestea nu trebuie udate des chiar si in zilele caniculare de vara.

Cine doreste sa isi amenajeze propria gradina de piatra este sfatuit sa aiba mare grija in amenajarea si planificarea locului. Plantele iubitoare de caldura prefera locurile insorite, cele orientate inspre sud. Nu trebuie sa va faceti probleme daca nu aveti surse directe de apa, deoarece acestea trebuie udate relativ rar. Ideal este pamantul afanat prin care se poate scurge foarte usor apa de ploaie.
 
De efect sunt micile "dealuri" frumos amenajate, impodobite si decorate cu floricele care redau si mai mult senzatia ca ne aflam intr-o gradina alpina. Cu ajutorul acestor artificii gradina nu mai lasa senzatia de ceve plictisitor, prea plat, prea monoton.

Accentele care sa sublinieze frumusetea acesteia sunt petalele si perenele viu colorate. Cine isi imagineaza ca o gradina de munte, de piatra este ceva rigid si lipsit de farmec se inseala. Pe langa acestea pot fi plantate si fructe de padure sau diferite condimente, precum cimbrul.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

    Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

  • Trandafirul Yellow Meilove, mai mult galben solar in orice gradina

    Soi de origine franceza de trandafir floribunda, Yellow Meilove atrage atentia prin coloritul bobocilor sai mari, un galben solar, deschis, intens, care va lumina si infrumuseta orice gradina sau parc.

  • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

    Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

  • Trucuri si idei pentru gradina

    Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

  • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

    Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.


Warning: fopen(cache/67d35fb413e91ed52b5898db746d6d05) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139