Gradinaritul inainte de venirea primaverii

 Chiar inainte de venirea primaverii gradinarii incep sa isi pregateasca uneltele de gradinarit pentru a oferi plantelor un tratament sanatos in vederea dezvoltarii armonioase pe intreg parcursul sezonului de primavara.

Cum zapada inca mai este prezenta si vremea este inca rece si mohorata, este timpul ideal pentru a planifica, planta si pentru a pregati plantele tinute in casa la caldura pe intreaga perioada a iernii pentru iesirea la soare.

Daca vreti sa realizati straturi noi, utilizati 5 sau 6 foi de ziar. Dupa ce sapati adaugati un ziar, apoi in partea superioara adaugati compost. Acest procedeu distruge plantele daunatoare si solul va deveni roditor.

Inainte de a incepe plantarea nu uitati sa evaluati solul. Pentru testarea acestuia gasiti in magazinele de specialitate instrumentele potrivite. Pentru o recolta bogata este esential ca solul sa fie sanatos.

Verificati arbustii si plantele lemnoase pentru a observa ce ramuri trebuie taiate.

Pomii fructiferi trebuie sa fie curatati inainte de a inflori. De asemenea, partile putrede trebuie taiate.

Daca va ganditi sa mutati unele flori pentru a diversifica aspectul general al gradinii, primavara este anotimpul ideal pentru a le muta.

Organizati-va magazia. De asemenea, curatati si reparati mobilierul de exterior.

Sterilizati uneltele cu o solutie de inalbitor si apa (se prepara dintr-o parte de apa la zece parti de inalbitor). Se clatesc cu grija si apoi se usuca.

Construiti suporturi de sprijin pentru bujori, tomate, mazare, fasole. Sprijiniti si florile care atarna greu.

Cultivati legumele pe verticala; in acest mod reduceti spatiul ocupat si preveniti aparitia daunatorilor.

Totodata incercati sa semanati semintele in tavi.

Este indicat sa incepeti lucrarile in gradina atunci cand solul este umed.

Puteti verifica solul luand in mana un pumn de pamant din gradina si sa incercati sa il modelati asemeni unei bile. Dupa ce ati format bila, pamantul trebuie sa se risipeasca usor cand deschideti mana.

Articole asemănătoare

 • Pregatirea trandafirilor pentru iarna

  Ati avut grija sa tundeti, fertilizati, udati si curatati trandafirii din gradina inca de la venirea primaverii. Eforturile v-au fost rasplatite cu flori pe care le-ar admira orice artist.

 • Activitati de toamna in gradina

  Anotimpul tomnatic este ideal pentru a da startul pregatirii gradinii pentru iarna. Lunile septembrie si octombrie nu sunt foarte friguroase si aveti oportunitatea sa iesiti in gradina cat inca vremea este relativ prietenoasa, pentru a aranja straturile inainte de venirea inghetului.

 • Mancatul - complet nesanatos inainte de inot?!

  Fiecare dintre noi cunoaste regulile care se "cer" dupa o masa copioasa: trebuie sa luam o pauza de aproximativ doua ore in care sa stam linistiti si relaxati, mai ales inainte de a ne aventura in valurile marii sau in piscina cu apa rece

 • Intretinerea gradinii primavara

  Inainte de apropierea primaverii trebuie sa incepeti sa va organizati gradina pentru a avea plante sanatoase si frumoase.

 • Cum si cand sa taiem anumite plante

  Cele mai multe plante au nevoie inainte de venirea primaverii de o taiere regulata si intretinere. Cel mai important lucru de stiut este cel legat de perioada de taiere.


Warning: fopen(cache/b6bf58cb3cf7c0c13387260e1df2e056) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139