Gradini cu pyracantha

pyracantha

Pyracantha, arbust ce face parte din familia Rosaceae, subfamilia Maloideae, este o planta ce rezista foarte bine climei temperate. Se gaseste incepand din Europa pana in sud-estul Asiei.

 

Exista sapte specii ale acestei plante, fiecare diferentiindu-se in culorile fructelor distincte incepand de la galben (Pyracantha Soleil d'Or), portocaliu(Pyracantha Orange Glow) pana la rosu(Pyracantha Red Column).

 

 

plante garduri vii 

Pyracantha, arbustul vesnic verde,  este foarte indragit si datorita faptului ca rezista foarte bine temperaturilor de toamna-iarna, iar fructele  raman pe crengute chiar si pe timp de seceta. Nu este o planta deloc pretentioasa.

 

In general, creste aproximativ 3-4 metri inaltime si se extinde pe o suprafata de 4-5 metri. Tulpina este inzestrata cu tepi, ce au rolul de a proteja. Frunzele mici, de culoare verde inchis sunt dese si dau multa umbra.

 

Florile care apar din abundenta in lunile mai-iunie sunt albe si cad foarte repede, aparand imediat fructele, ca niste bobite in diverse nuante de la galben pana la rosu.

 

Pyracantha, utilizata ca planta pentru garduri vii datorita abundentei de frunze ce dau umbra in timpul verii, este usor de intretinut si foarte rezistenta conditiilor extreme.

 

Solul in care creste si se dezvolta trebuie sa fie drenat, sa se evite solul argilos, si se uda doar cand este necesar. Se uda si frunzele, prin pulverizare.

 

Este o planta iubitoare de lumina, dar trebuie evitat contactul direct cu soarele. Precautii ce trebuie luate sunt impotriva vantului puternic. Pasarile se vor indrepta adesea pe gardurile gradinii pentru a ciuguli fructele de pyracantha.

 

Articole asemănătoare

 • Rosiile “Inima de Albenga”

  Sunt rosii bune pentru salate, gustari, retete diverse, fiind foarte populare in Italia (de altfel numele vine de la orasul Albenga din regiunea Liguria) si nu numai. Pot fi cultivate pe suprafete extinse sau in gradini cu spatiu redus si in sere

 • Rododendronul Anouk

  Varietate de azalee perfecta pentru gradini cu suficient spatiu pentru tufele ei mari, viguroase, pline de flori de un roz intens si cu frunzis des de un verde lucios, Anouk este una dintre cele mai bune si accesibile optiuni daca vreti un plus de culoare si prospetime.

 • Magnoliile Betty

  Un soi hibrid ce poate ajunge la dimensiuni apreciabile odata ce a atins maturitatea, aceasta varietate de magnolie este un superb arbust care va creste pentru a forma cu ramurile sale o coroana ampla, deasa, plina in perioada de inflorire cu inflorescente in forma de cuba de un roz-violaceu intens, parfumate, cu textura delicata.

 • Trandafirul Royal Baccara - eleganta si rafinament

  Alegeti pentru tufele de trandafiri Royal Baccara un spatiu in gradina unde sa aiba mult soare, iar pamantul ideal este unul fertil, cu mult humus si drenare buna.

 • Rhododendronul Fantastica - frumusete exotica in gradina

  Luxuriant si plin de culoare, cu multe inflorescente de mari dimensiuni, iata un arbust cu aspect exotic ce poate parea la prima vedere greu de cultivat si intretinut, dedicat mai curand unui pasionat sau unei gradini de lux.


Warning: fopen(cache/5cfd41939845114f615a15c79ddcf9b9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139