Magnoliile Betty

Un soi hibrid ce poate ajunge la dimensiuni apreciabile odata ce a atins maturitatea, aceasta varietate de magnolie este un superb arbust care va creste pentru a forma cu ramurile sale o coroana ampla, deasa, plina in perioada de inflorire cu inflorescente in forma de cuba de un roz-violaceu intens, parfumate, cu textura delicata. Va creste lent si rezista relativ bine la bli si daunatori, iar in timp va depasi 250 de cm inaltime, avand insa nevoie de spatiu circular suficient pentru a-si intinde ramurile care il fac sa arate aproape ca o salcie. Prefera un sol fertil, cu drenare buna, eventual cu lut si un PH acid, si se dezvolta bine atat in zone insorite cat si la semiumbra, desi acolo nuanta florilor va fi mai inchisa. Din fericire spre deosebire de alte varietati de magnolie aceasta nu are nevoie de tratamente speciale si ingrijiri deosebite, fiind perfecta atat pentru gradini cu spatiu generos cat si pentru terase mari, parcuri, spatii verzi, tolerand chiar si poluarea din aer. 
 
Arbustul se va planta in perioada primaverii, dar trebuie sa aveti multa rabdare si trebuie udat frecvent in primele saptamani (de aceea este esential ca pamantul sa permita scurgerea apei pentru ca radacinile sa nu putrezeasca). Se ingroapa la circa 50 de cm adancime, lasand macar 200 de cm distanta intre magnolii sau alte plante, si se poate planta un singur exemplar sau se poate marca un spatiu verde cu mai multe magnolii. Indiferent de optiune magnolia este un arbust cu crestere si dezvoltare lenta, asa ca veti astepta ani pana sa vedeti primele flori si cu atat mai mult pana cand coroana sa atat de decorativa sa isi atinga potentialul maxim. Infloreste din luna aprilie pana prin iulie si nu trebuie sa uitati sa indepartati periodic partile uscate sau cu aspect bolnav ale plantei. 

Foto: ebay.co.uk

Articole asemănătoare

 • Magnoliile Rosea

  Varietate de magnolie cu flori mari, de un roz deschis, elegant, cu aspect decorativ deosebit, Rosea devine la maturitate un arbore cu o inaltime de pana la trei metri, ce poate fi plantat si intr-un spatiu mai mic.

 • Magnoliile Royal Star

  Soiurile de magnolie cu flori de un alb imaculat sunt mai rar intalnite, dar foarte apreciate de cunoscatori, iar Royal Star este o varietate destul de usor de cultivat si intretinut, care va surprinde cu inflorescentele sale pline de prospetime.

 • Magnoliile Honey Tulip

  Soi mai rar intalnit de magnolie originar din Noua Zeelanda, cu flori mari in forma de cupa si un colorit interesant, un alb crem spre galben palid, Honey Tulip poate fi acel arbust ornamental ce devine repede piesa de rezistenta a gradinii sau o necesara completare pentru un spatiu verde unde se simte nevoia unui plus de eleganta si cromatica.

 • Magnolia

  Familie: Magnoliaceae. Ingrijirea magnoliei este realtiv simpla. Odata ce pomul a prins radacini in locul in care a fost plantat, nu mai are nevoie decat de ingrijiri minime. Una din cheile succesului cand vine vorba de magnolie, este sa...

 • Magnolia - visul oricarei gradini

  Planta de o rara noblete si eleganta, magnolia este dorita si apreciata in toate gradinile. Etalindu-si in mod extraordinar bogatia florala, magnolia este una dintre cele mai importante specii decorative din sortimentul de primavara.


Warning: fopen(cache/7ff10ce720aee06269651877f8a1a68a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139