Magnoliile Rosea

Varietate de magnolie cu flori mari, de un roz deschis, elegant, cu aspect decorativ deosebit, Rosea devine la maturitate un arbore cu o inaltime de pana la trei metri, ce poate fi plantat si intr-un spatiu mai mic. Sunt magnolii rezistente si longevive, care devin repede centrul de atractie al oricarei gradini, iar in perioada de inflorire efectul decorativ este greu de uitat, mai ales datorita contrastului dintre frunzisul de un verde intens si petalele florilor mari, in nuanta delicata usor de recunoscut. Prefera un loc unde sa aiba mult soare, dar se adapteaza usor si intr-o zona semiumbrita.

Plantati magnolia incepand din martie si pana in luna noiembrie intr-un loc unde sa aiba soare, iar cel mai bun sol este unul fertil, cu drenare buna, ideal fiind pamantul lutos, bine curatat de buruieni. Este un arbore ornamental ce are nevoie de un nivel relativ constant de umiditate, asa ca in perioadele secetoase va fi udat de 2-3 ori pe saptamana, folosind cantitati moderate de apa. Lasati cel putin trei metri spatiu circular pentru viitoarea magnolie, mai ales daca in spatiul disponibil sunt si alti arbori sau arbusti. La maturitate magnolia Rosea va inflori in martie-aprilie, coroana fiind plina de flori roz, elegante, minunate, dar care din pacate nu vor rezista foarte mult. Magnolia se va toaleta periodic, dupa perioada de inflorire, indepartandu-se partile vechi, uscate, si dand forma coroanei.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Magnoliile Royal Star

  Soiurile de magnolie cu flori de un alb imaculat sunt mai rar intalnite, dar foarte apreciate de cunoscatori, iar Royal Star este o varietate destul de usor de cultivat si intretinut, care va surprinde cu inflorescentele sale pline de prospetime.

 • Magnoliile Honey Tulip

  Soi mai rar intalnit de magnolie originar din Noua Zeelanda, cu flori mari in forma de cupa si un colorit interesant, un alb crem spre galben palid, Honey Tulip poate fi acel arbust ornamental ce devine repede piesa de rezistenta a gradinii sau o necesara completare pentru un spatiu verde unde se simte nevoia unui plus de eleganta si cromatica.

 • Magnoliile Betty

  Un soi hibrid ce poate ajunge la dimensiuni apreciabile odata ce a atins maturitatea, aceasta varietate de magnolie este un superb arbust care va creste pentru a forma cu ramurile sale o coroana ampla, deasa, plina in perioada de inflorire cu inflorescente in forma de cuba de un roz-violaceu intens, parfumate, cu textura delicata.

 • Anemonele blanda Rosea

  Cu inflorescente rezistente, numeroase, cu o dualitate cromatica delicata - albe in centru si mov deschis spre exteriorul petalelor - acest soi de anemone este perfect pentru amplasamente mai mari, pentru a transforma radical un spatiu verde, o gradina sau un parc, pentru a aduce o adevarata explozie de culoare cu eforturi si investitii minime.

 • Plante care iubesc razele directe ale soarelui

  Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite.


Warning: fopen(cache/42b5c69b72dc513b2ec8596c114b45b8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139