Anemonele blanda Rosea

Cu inflorescente rezistente, numeroase, cu o dualitate cromatica delicata - albe in centru si mov deschis spre exteriorul petalelor - acest soi de anemone este perfect pentru amplasamente mai mari, pentru a transforma radical un spatiu verde, o gradina sau un parc, pentru a aduce o adevarata explozie de culoare cu eforturi si investitii minime. Sunt plante perene relativ usor de ingrijit, rezistente pentru anemone, nu au nevoie de o atentie speciala si nici macar de un sol special, fiind suficient unul cu drenare buna si curatat cu grija de buruieni. 
 
Anemonele blanda Rosea se pot planta din luna martie pana la inceputul lui octombrie si ideal este un loc unde florile vor avea parte de multa lumina solara pentru a se dezvolta rapid si pentru a avea o culoare cat mai frumoasa si intensa. Trebuie udate frecvent, dar fara a exagera. Din fericire sunt o varietate care va suporta bine si frigul iernii, dar si seceta din timpul verii. Cresc pana la 15-20 de cm si dezvoltandu-se rapid una langa cealalta vor forma o suprafata bicolora in nuante delicate. Au cam 15 cm inaltime la maturitate, rar mai mult, si infloresc din luna martie pe toata perioada verii. Un truc pe care multi cultivatori cu experienta il folosesc este sa inmoaie bulbii inainte de plantare in apa calduta pentru ca floarea sa prinda mai usor.

Foto: borderalpines.co.uk

Articole asemănătoare

 • Magnoliile Rosea

  Varietate de magnolie cu flori mari, de un roz deschis, elegant, cu aspect decorativ deosebit, Rosea devine la maturitate un arbore cu o inaltime de pana la trei metri, ce poate fi plantat si intr-un spatiu mai mic.

 • Anemonele Pink Star

  Flori mici, delicate, in culori vii, perfecte pentru a delimita un spatiu al gradinii si pentru a aduce un plus de prospetime si noutate cromatica, aceasta varietate de anemone ofera privirii nu mai putin de trei nuante.

 • Intretinerea gradinii in luna noiembrie

  Gradina poate fi frumoasa si in penultima luna a anului calendaristic, noiembre, in culori iernatice. Chiar daca este putin cam devreme sa stim ce ne rezerva anotimpul rece, un lucru este cert: animalele din gradina vor avea nevoie de ajutor, chiar si daca va fi o iarna blanda.

 • Anemonele japoneze, flori de septembrie pe placul tuturor

  Genul Anemone cuprinde circa 120,000 de specii de flori si face parte din familia Ranunculaceae. Reprezentantele acestuia sunt plante erbacee, perene

 • Delicatele anemone de toamna

  Anemonele care infloresc toamna sunt niste plante robuste si usor de ingrijit, care nu ar trebi sa lipseasca din nicio gradina


Warning: fopen(cache/51f2c176cbbd639127fbcfaaa9cde978) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139