Magnoliile Honey Tulip

Soi mai rar intalnit de magnolie originar din Noua Zeelanda, cu flori mari in forma de cupa si un colorit interesant, un alb crem spre galben palid, Honey Tulip poate fi acel arbust ornamental ce devine repede piesa de rezistenta a gradinii sau o necesara completare pentru un spatiu verde unde se simte nevoia unui plus de eleganta si cromatica. Cu o inaltime medie - depaseste doi metri la maturitate, dar rareori va atinge trei - este o planta ce impresioneaza prin aspect si colorit. Va avea nevoie de un loc din gradina unde sa se bucure de lumina solara cat mai mare parte din zi (se poate adapta si unui regim de semi-umbra, dar nu va fi la fel de rezistenta si viguroasa), solul ideal sa fie unul cu PH neutru sau putin acid, drenare buna si neaparat locul sa fie ferit de curentii reci de aer, la care aceasta planta este vulnerabila. Suporta relativ bine gerul iernii si nu va avea nevoie de lucrari dificile de intretinere, dar dupa ce s-a format coroana arbustului se recomanda ca periodic sa indepartati anumite portiuni pentru a-i pastra liniile. 
 
Magnolia Honey Tulip se va planta primavara sau toamna, lasand intre ea si alte magnolii sau alte flori cel putin un metru si jumatate distanta circulara, si nu uitati sa udati frecvent arbustul, dar folosind cantitati moderate de apa. Florile sale sunt relativ mari, petalele au o textura catifelata, fina, coloritul special ii confera un aspect decorativ greu de ignorat. Si cum aceste inflorescente in forma de cupa sunt relativ rezistente in timp pentru o magnolie va veti putea bucura de ele mai multa vreme. Este o varietate cu o buna rezistenta si la boli sau daunatori, dar se recomanda sa indepartati pe cat posibil buruienile din pamantul aflat in apropierea radacinilor si a tulpinii de magnolie.

Foto: stervinou.fr

Articole asemănătoare

 • Magnoliile Rosea

  Varietate de magnolie cu flori mari, de un roz deschis, elegant, cu aspect decorativ deosebit, Rosea devine la maturitate un arbore cu o inaltime de pana la trei metri, ce poate fi plantat si intr-un spatiu mai mic.

 • Magnoliile Royal Star

  Soiurile de magnolie cu flori de un alb imaculat sunt mai rar intalnite, dar foarte apreciate de cunoscatori, iar Royal Star este o varietate destul de usor de cultivat si intretinut, care va surprinde cu inflorescentele sale pline de prospetime.

 • Magnolii Black Tulip

  O denumire inspirata pentru aceasta magnolie cu flori mari, in forma de cupe, de un violet inchis, catifelat, puternic, este o varietate care odata ajunsa la maturitate (cand arbustul va depasi cu usurinta 300 de cm inaltime, chiar mai mult daca are multa lumina si un sol bun) va domina categoric orice gradina, iar in perioada de inflorire este un adevarat spectacol de prospetime si culoare.

 • Magnoliile Betty

  Un soi hibrid ce poate ajunge la dimensiuni apreciabile odata ce a atins maturitatea, aceasta varietate de magnolie este un superb arbust care va creste pentru a forma cu ramurile sale o coroana ampla, deasa, plina in perioada de inflorire cu inflorescente in forma de cuba de un roz-violaceu intens, parfumate, cu textura delicata.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.


Warning: fopen(cache/774637fcdde434b43471d6195b3095e5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139