Plante care iubesc razele directe ale soarelui

Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite. Multe dintre plantele care iubesc razele directe sunt tolerante la conditiile de ariditate si ar putea reprezenta alegerea potrivita pentru gradina casei tale. Dupa cum stim, astrul zilei aduce mult rod vitei de vie, ceea ce nu trebuie sa ne mire fiindca planta are nevoie de el prin natura sa.

Rozmarinul este de asemenea o planta iubitoare de caldura si lumina, care poate fi cultivata in zonele insorite. Se spune ca petunia este floarea verilor toride, fiindca infloreste din mai pana in octombrie, rezista bine la seceta si nu tolereaza temperaturile scazute.

Arbustul de iasomie cu flori parfumate, desi poate fi asezat in umbra, prefera cu predilectie locurile insorite. De asemenea, tolereaza bine semiumbra si infloreste abundent la caldura moderata (16-18 °C). Iarna prefera spatiile racoroase, luminoase si mai putina apa.

Sa nu uitam, desigur, nici de plantele suculente, despre care se stie ca rezista la temperaturi extreme. Cactusii sunt probabil cea mai cunoscuta familie de suculente din intreg genul. Suculentele prefera lumina puternica, in perioada de crestere minim 6-8 ore pe zi. Pentru a vedea daca sunt expuse corect puteti inspecta frunzele.
 
Crassula este o planta destinata in special apartamentelor, avand aspect de pomisor sau de tufa. Ii place soarele si lumina, un sol bogat in substante nutritive si prefera sa fie udata moderat. Completam cu o lista care speram sa va fie de folos:

Althaea Rosea- Nalba de gradina
Antirrhinum majus - Gura leului
Budleja - Liliacul de vara
Cactus
Crasula atborescens
Gazania splendens - Gazania
Helianthus annuus- Floarea soarelui
Jasminum – Iasomia
Lobelia cardinalis, Lobelia erinus, Lobelia fulgens Lobelia
Myosotis silvatica - Nu-Ma-uita
Orhideea
Papaver somniferum- Macul
Pelargonium Zonale - Muscata
Pelargonium peltatum - Muscata curgatoare
Petunia hybrida - Petunia
Portulaca grandiflora - Floarea de piatra
Salvia officinalis - Salvia
Tagetes splendens - Craitele
Tagetes patula - Craitele
Tulipa - Laleaua
Wiola tricolor - Panselutele
Zinnia elegans - Carciumarese

Sursa foto: wikipedia.org

I. C.

 

Articole asemănătoare

 • Plante de apartament adaptate la conditii de iluminare scazuta

  Oricine ar fi tentat sa creada ca plantele nu aduc alt beneficiu, in interior, afara de cel decorativ, se inseala. Multe plante au capacitatea sa improspateze aerul si sa previna efectul factorilor alergogeni precum parful.

 • Ingrijirea corespunzatoare a cactusilor

  Cactusii iubesc lumina, iubesc razele soarelui si caldura. Pentru a ne bucura de frumusetea acestora trebuie sa stim

 • Ingrijirea pielii in timpul toamnei

  Este putin probabil ca dupa o vara petrecuta mai mult sau mai putin sub razele directe ale soarelui, pielea dumneavoastra sa nu prezinte unele semne de

 • Intrebuintari ale sucului de lamaie

  Gustoasele citrice coapte sub razele energice ale soarelui mediteranean ofera mai multe beneficii decat alte fructe de pe mapamond. Uneori, oamenii obisnuiesc sa transforme momentul banal al hranirii intr-un adevarat ceremonial apeland la diferite artificii aflate la indemana tuturor.

 • Pregatirea gradinii pentru primavara

  La venirea primaverii plantele incep sa dea din nou viata gradinii dumneavoastra. Pentru un aspect general frumos al gradinii trebuie sa aveti grija ca plantele sa primeasca inainte de sosirea primaverii o atentie sporita. Astfel se vor dezvolta sanatos si va vor zambi zilnic sub razele gingase ale soarelui de primavara.


Warning: fopen(cache/2891b1694ce13dd477b076e7d33e7e58) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139