Hortensiile Nikko Blue

Hortensiile sunt relativ usor de intretinut si foarte longevive, iar daca au de la bun inceput sol bun, sunt udate frecvent si taiate atunci cand trebuie va veti bucura de florile lor multi ani. Iar cand gasiti o varietate de hortensie precum aceasta Nikko Blue, cu flori mari, de un albastru deschis aparte, ce vor atrage privirile imediat, este pacat sa nu o adaugati gradinii. Este un soi rezistent la ger dar care trebuie ferit de curentii reci de aer, prefera zonele cu mult soare dar se adapteaza si la semi-umbra, insa coloritul inflorescentelor va avea o nuanta mai inchisa. Principalul atu este frumusetea florilor sale, grupate sub forma binecunoscuta in cazul hortensiilor de globuri mari, pline de petale cu textura catifelata, in contrast cu tulpinile si frunzele mari, carnoase, de un verde inchis. Este o hortensie perfecta atat pentru gradina, unde poate fi planta solitar sau puteti alege mai multi arbusti pentru a delimita spatiul, fie pentru parcuri si spatii verzi, avand nu doar un colorit special ci si un parfum placut, usor. 
 
Rezistent si viguros, acest arbust depaseste la maturitate 150 de cm inaltime, avand nevoie de cel putin la fel de mult spatiu in jur. Prefera solul fertil, cu drenare buna, este o planta ce trebuie udata frecvent in special in perioada lunilor secetoase. Se planteaza toamna sau primavara si va inflori de la inceputul verii pentru urmatoarele doua luni, in etape, inflorescentele rezistand multa vreme si fiind o alegere interesanta si pentru eventuale aranjamente florale. Asa cum se intampla cu hortensiile veti putea avea surpriza ca florile sa isi schimbe coloritul in functie de sol, fiind de o nuanta albastrie daca sunt plantate intr-un sol acid si batand in roz intr-unul alcalin. Parfumul, coloritul si rezistenta in timp fac din hortensiile Nikko Blue una dintre cele mai bune alegeri cand vine vorba de arbustii decorativi pentru o gradina sau un parc.  

Foto: thetreecenter.com
 
 

Articole asemănătoare

 • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

  Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.

 • Afinele Late Blue, o alegere inspirata pentru fructe dulci si aromate

  Soi hidrid de afin cu o productie anuala buna, fructe mari si dulci, cu aroma intensa si perfecte atat ca gustare, cat si pentru diverse deserturi, Late Blue nu are nevoie (din fericire) de tratamente speciale de intretinere.

 • Cartofii Salad Blue, gust plin si nuante exotice

  Varietate de cartof cu o coaja de un violet in tente albastrui, pulpa fiind de un mov deschis, Salad Blue este insa un soi nu tocmai potrivit pentru salate, in pofida numelui, fiind ideal pentru copt sau piure, dar la fel de bun este si prajit sau fiert in abur.

 • Cocktail Blue Hawaii

  Dulce si definind gustul de "cocktail exotic", Blue Hawaii surprinde la inceput prin culoarea intensa, apoi prin aromele care se intrepatrund si se completeaza foarte bine.

 • Blue Margarita 2

  Ingrediente: 4,5 cl tequila 3 cl suc de lime 1,5 cl Blue Curacao...


Warning: fopen(cache/7b09f6f6d595eed8d22dd7b674e72d65) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139