Iluminarea decorativa a gradinii

 Aceste surse de lumina ambientala pentru gradina arata bine atat ziua cat si noaptea, cand sunt pornite.

Zi si noapte

Imediat cum incepe sa creasca ziua si afara se incalzeste, incepem sa ne gandim iar la natura si la gradina din fata casei - sa urmarim zborul unui fluture, sa mirosim aroma luxurianta a liliacului, sa citim sub razele soarelui.

Aceasta inseamna ca sursele de iluminare nocturna trebuie sa arate la fel de bine in timpul zilei ca si pe timpul noptii, asa ca fiti atenti ce cumparati.

Iata cateva idei:

lampa de gradina 1

lampa de gradina 2

lampa de gradina 3

A.

B.

C.

A. Aceasta lampa cu picior inalt e perfecta pentru a lumina stratul de flori din jurul ei si aleea cu pietre. Este facuta din alama si infatiseaza un clopot mic, la capatul unei tulpini curbate delicat; seamana cu o floare, dar nu rivalizeaza cu adevaratele flori din gradina.

B. Palaria directioneaza lumina in jos, ceea ce face aceasta lampa de aluminiu, inalta de 25 de cm sa fie potrivita pentru iluminarea treptelor.

 C. Fabricata din metal, aceasta lampa de gradina poate rezista multi ani in curte.

Una cu gradina

Astazi, design-ul celor mai multe accesorii pentru gradina oscileaza intre negru si culori foarte puternice. Formele stilate trebuie sa se integreze in decor si sa fie placute la vedere.

Odata ce ati stabilit ce stil se potriveste mai bine cu aspectul casei, trebuie sa va hotarati zonele din gradina pe care vreti sa le iluminati, sa le scoateti in evidenta noaptea. Unele surse de lumina sunt potrivite pentru iluminarea treptelor si a aleilor, in timp ce altele imprastie lumina difuza asupra florilor si peluzei.

Curentul electric care alimenteaza aceste accesorii poate fi redus la 12 volti printr-un simplu transformator. Aceasta face ca luminile artificiale nocturne sa fie economice si inseamna risc mai scazut de electrocutare.

lampa de gradina 4

lampa de gradina 5

lampa de gradina 6

D.

E.

F.

D. Aceasta lampa de gradina a imprumutat forma lanternelor vechi care se gaseau pe ambarcatiuni; folosita pentru a lumina aleea ce duce inspre intrarea in casa.

E. Cu un finisaj care ii da un aspect antic, aceasta lampa are un design simplu, dar placut.

F. Asezata intr-un strat de flori, lampa din imagine confera stil gradinii, fara sa iasa prea mult in evidenta. Palaria de cupru poarta patina timpului.

Lavinia Rorich
Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Magnoliile Honey Tulip

  Soi mai rar intalnit de magnolie originar din Noua Zeelanda, cu flori mari in forma de cupa si un colorit interesant, un alb crem spre galben palid, Honey Tulip poate fi acel arbust ornamental ce devine repede piesa de rezistenta a gradinii sau o necesara completare pentru un spatiu verde unde se simte nevoia unui plus de eleganta si cromatica.

 • Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina

  Cand toti se pregatesc sa adune recoltele - daca nu au facut-o deja-, cand natura isi face socotelile pentru a intra in hibernare, mai sunt si unele exceptii de la regula. Lucrarile care incep in acest sezon au legatura in special cu activitatea de intretinere a gradinii si nu sunt mai putin importante daca dorim sa atingem cele mai bune rezultate.

 • Iluminatul arhitectural pentru gradina casei tale

  Dupa un timp in care iluminatul arhitectural a deservit doar institutii reprezentative din unele orase, iata, in sfarsit, conceptul alcatuind o tendinta aflata pe buzele tuturor.

 • Amenajarea gradinii: jocul creativ cu plante, culori si forme

  Meditereanean sau asiatic? Contrastant sau nu? In cele ce urmeaza va vom da cateva sfaturi raspunzand la cele mai frecvente intrebari cu privire la amenajarea corespunzatoare a gradinii si la ce se poarta in acest domeniu

 • Gradina Botanica a Universitatii din Bologna

  Gradina Botanica a Universitatii din Bologna, din orasul cu acelasi nume, este una dintre cele mai importante de pe teritoriul Italiei avand o varsta greu de egalat in Europa.


Warning: fopen(cache/b0d2d17b52a0ef1842912613df73c9f4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139