Importanta unei diete pe baza de plante

 In prezent in dieta noastra zilnica exista mai multe tipuri de alimente. Unii dintre noi prefera plantele, altii alimentele de origine animala.

O masa sanatoasa ar trebui sa contina multe alimente de origine vegetala. Legumele, fructele si cerealele integrale sunt prezente pe lista. De subliniat ar fi ca o dieta pe baza de plante nu ar trebui confundata cu stilul vegetarian de viata, adoptat de tot mai multe persoane.

Chiar si urmand o astfel de dieta puteti consuma carne cata doriti, insa aveti grija ca aceasta sa fie pregatita in asa fel incat grasimile sa nu fie prezente in exces.

Legumele si fructele sunt bogate in substante nutritive si antioxidanti. Aici putem sa mentionam si vitaminele C, E, beta carotenul si alte carotenoide care au proprietatea de a ne proteja la nivel celular de atacul unor boli precum cancerul. Proprietatile dovedite stiintific ca fiind benefice pentru stoparea proceselor de imbolnavire transforma aceste plante intr-o minune naturala cu un gust deosebit.

Protectia impotriva cancerului este doar unul din din multele beneficii potentiale asupra sanatatii. Mancand cat mai multe legume si fructe va protejati impotriva bolilor de inima, diabetului, accidentelor vasculare cerebrale sau problemelor legate de hipertensiunea arteriala.

De asemenea, fibrele solubile din compozitia cerealelor sunt folositoare pentru scaderea nivelului colesterolului. Antioxidantii ajuta la prevenirea cataractei, iar carotenoidele protejeaza retina.

In urma consumului de plante exista si un alt beneficiu notabil. Greutatea este controlata intr-un mod usor. Totodata obezitatea poate fi tratata consumand cat mai multe alimente vegetale.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Licor Valvanera - un deliciu benedictin

  Un lichior pe baza de plante, puternic si plin de personalitate, cu un gust in care se amesteca ierburile mai mult sau mai putin cunoscute (reteta integrala ramane un secret) si taria alcoolului

 • Beneficii uimitoare ale mustului

  Din noianul de beneficii ale strugurilor care s-au copt indelung la soare, nimic nu se compara probabil cu dulceata rezultata din prepararea mustului. Urmele arheologice demonstreaza ca prepararea bauturilor non-alcoolice sau alcoolice, pe baza de strugure, nu le era straina inaintasilor nostri.

 • Probioticele. Ce sunt si de unde le procuram?

  Probioticele sunt bacterii implicate pe tot parcursul existentei noastre in functionarea organismului, insa cel mai mult ne sunt necesare in caz de diaree infectioasa, balonare, constipatie si cand urmam tratament pe baza de antibiotice.

 • Dieta pe baza de grapefruit

  Ideea ca in lupta cu kilogramele un aliment ar putea conduce, de unul singur, la rezultate miraculoase este frecvent criticata.

 • Masca regeneratoare pentru fata cu morcov si mar

  Mastile pe baza de ingrediente naturale sunt folosite din ce in ce mai des la ora actuala. De aceea va invitam sa pregatiti o masca din legume si fructe, ce va va regenera pielea fetei: masca cu morcov si mar.


Warning: fopen(cache/ab5565d18213484af7ae696a4c0dd2d9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139