Ingrijirea plantelor aromate

Cu ajutorul anumitor plante putem gati cele mai aromate si delicioase mancaruri. Cu atat mai mult daca acestea sunt proaspete. De aceea tot mai multa lume incepe sa fie interesata de cresterea acestora in ghivece, eventual pe pervazul ferestrei din bucatarie, tocmai pentru a fi cat mai la indemana.

In prezent magazinele de specialitate ofera o gama larga de seminte si rasad, iar astfel orice pasionat poate sa inceapa sa-si formeze propria gradina, chiar in bucatarie. Aceste plante nu necesita spatiu, insa au nevoie de o ingrijire temeinica.

Pamantul pentru flori nu este indicat

Cine sa hotaraste sa creasca el aceste plante aromate trebuie sa le ofere acestora timp si multa atentie. Putini sunt cei care stiu, spre exemplu, ca pamantul special pentru flori nu este indicat, deoarece acesta contine prea mult azot, potasiu si fosfor. De aceea semintele ar trebui puse in pamant special  pregatit. In rest trebuie respectate indicatiile de pe ambalaj.

Indiferent de timp sau de efortul investit, merita sa vedem cum creste sub privirile noastre rozmarinul, cimbrul, oregano, menta, busuiocul sau chiar si mini-citricele.

 

Sursa foto

A.V

 

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior

  Plantele sunt asemenea oamenilor, poti fi vesele sau triste, iar lucrul acesta se vede pe chipul lor. De asemenea, se pot confrunta cu probleme de sanatate ca si noi, atunci cand conditiile de dezoltare nu le sunt respectate.

 • Ingrijirea plantelor in timpul iernii

  Frigul, vanturile uscate care bat in timpul iernii, pot indeparta rapid umezeala de pe suprafata plantelor si de la radacini. Cele mai susceptibile sa se usuce si sa piara inainte de vreme din gradina sunt exemplarele plantate toamna tarziu,

 • Cyclamen - sfaturi elementare pentru ingrijirea plantei

  Genul Cyclamen cuprinde aproximativ 20 de specii de plante. Dintre acestea, in partile noastre intalnim mai cu seama Cyclamen europaeum L., in calitate de planta ornamentala.

 • Cand si cum folosim ingrasamintele ?

  Daca gradinaritul este trecut pe lista hobby-urilor dumneavoastra cu siguranta v-ati gandit cand si cum trebuie sa folositi ingrasamintele. De asemenea s-ar putea sa fi gresit deseori din cauza ca ati adaugat prea multe substante nutritive plantelor, sau prea putine.

 • Ingrijirea plantelor tropicale

  Frunzisul bogat si verde al plantelor tropicale este foarte interesant in majoritatea gradinilor, atragand de la o zi la alta tot mai multi gradinari.


Warning: fopen(cache/71b92fbb56f528d12732a4278ea4c5e8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139