Inlocuitorii naturali ai zaharului

 

Fructele proaspete, care contin o proportie ideala a diferitelor tipuri de zaharuri pot inlocui cu succes zaharul. Sucurile, salatele de fructe si fructele sunt o adevarata relaxare pentru organism, ducand la normalizarea glicemiei, la reglarea functiilor pancreasului, la rafinarea gustului si a perceptiilor olfactive. Iarna, un excelent inlocuitor al zaharului pot fi fructele uscate (stafidele, smochinele, curmalele, caisele deshidratate etc).

Mierea de albine este un indulcitor ideal pentru ceaiuri, lapte sau sucuri. Mierea de albine reprezinta un amestec complex de zaharuri naturale, fiind un aliment viu pe care organismul uman il asimileaza fara probleme.

Mierea nu poate fi folosita la obtinerea unor prajituri sau a cozonacilor (aluatul indulcit cu miere nu creste) si nici a majoritatii dulciurilor traditionale care sunt preparate termic (mierea incalzita la peste 70°C isi pierde proprietatile si devine toxica pentru organismul uman).

Zaharul brut este un alt inlocuitor al zaharului rafinat care acum se gaseste si in tara noastra . Este foarte asemanator cu zaharul obisnuit, dar considerabil mai inchis la culoare si cu o forma mai neregulata decat a zaharului normal. Pentru prajituri, cozonaci sau alte dulciuri, zaharul brut se comporta la fel ca si cel obisnuit, insa are punctul de topire mai scazut, face mai putina spuma iar un avantaj important este acela ca este mult mai sanatos decat zaharul rafinat.

Articole asemănătoare

  • Sos de ceapa cu boia si zahar

    O reteta clasica, usor de pregatit acasa si potrivita pentru o gama larga de preparate, de la carnea de pui sau porc la legume coapte sau prajite. Notele dulci ale zaharului si cele usor acide oferite de otet fac gustul pregnant si complex.

  • Amestec de mirodenii cu scortisoara si piper negru

    Atunci cand gasesti exact acele mirodenii si condimente care transforma o mancare buna intr-una excelenta ti-ai dori sa ai undeva exact acele ingrediente, in proportiile nimerite mai mult sau mai putin accidental. Sau datorita inspiratiei de moment. Aceasta combinatie de parfumuri si arome este recomandata pentru a transforma o cafea sau o cana de lapte vegetal, dar poate fi folosita si in diverse retete de prajituri – checuri, clatite, biscuiti si fursecuri de casa – pentru a le da un gust ce evoca taramuri indepartate.

  • Marul Pinova

    Soi de mar cu productivitate ridicata cultivat initial in Germania, unde a fost creat in anii 60 ai secolului trecut, Pinova este o optiune interesanta ca un hibrid intre Golden Delicious si Clivia, un fruct suculent, cu pulpa ferma si dulce-acrisoara, aromata si cu note usor parfumate.

  • Berea, la fel de sanatoasa ca vinul rosu

    Studiile intreprinse pana astazi au demonstrat in repetate randuri valabilitatea beneficiilor pe care le genereaza consumul a doua pahare de vin rosu pe zi.

  • Un institut dedicat fructelor de merisor

    Majoritatea medicilor si specialistilor din domeniul sanatatii cred ca exista o clara asociere intre o dieta bogata in fructe, legume si un risc scazut de a amplifica efectele negative ale unei boli cronice.


Warning: fopen(cache/cde14fb75e0d289b7eef433d2c70b7fe) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139