Sos de ceapa cu boia si zahar

O reteta clasica, usor de pregatit acasa si potrivita pentru o gama larga de preparate, de la carnea de pui sau porc la legume coapte sau prajite. Notele dulci ale zaharului si cele usor acide oferite de otet fac gustul pregnant si complex.

Ingrediente:

2 linguri unt
3 cepe medii, tocate marunt
½ lingurita boia dulce
1 lingura zahar
1 lingura otet
1 cana apa sau supa de pui
1 felie de paine taiata bucatele
sare, piper

Mod de preparare: ceapa se caleste in untul bine incins pana isi schimba putin culoarea, fara sa se arda. Se adauga zaharul si se caramelizeaza amestecand tot timpul pana cand ceapa devine maronie, apoi se adauga apa sau supa de pui calda, otetul, boiaua, amestecand bine. Dupa ce sosul a inceput sa se lege se pune painea, care va face compozitia mai consistenta, si se fierbe pe foc mediu pentru cateva minute. Se condimenteaza cu sare si piper, se ia de pe foc si se pune in blender pentru un sos omogen, fin, sau se foloseste pur si simplu daca preferati o textura mai rustica, putin grosiera.

Foto: publicdomainpictures.net 

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/11cf107e254a57b69eaadc8311b97af7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139