Insula Ovidiu

Daca sunteti cazati in Mamaia si vreti sa scapati pentru o zi de stres, nu trebuie decat sa treceti stada. Insula Ovidiu din Lacul Siutghiol este unul dintre locurile care exercita o adevarata atractie asupra turistilor. Veacurile trecute insula era populata de pescari care isi construiau aici adaposturi, dar si de gradinari care profitau de solul fertil al insulei.

Cu vremea, Insula lui Ovidius a fost transformata intr-un loc de relaxare pentru turistii, pastrandu-si aceasta intrebuintare si astazi. Se spune ca poetul Ovidius Publius Naso in timpul exilului se retragea pe acest petic de pamant pentru a scrie versuri, si astfel insula a primit numele sau.

Departe de Cetatea Eterna, intr-o zona care-i parea aspra, plina de pericole, Ovidiu isi va scrie elegiile ca pe niste scrieri de iertare. Cu toate acestea, el nu obtine indurarea scontata, adevarata cauza a renegarii sale fiind Livia, sotia lui Augustus, si fiul acesteia, viitorul imparat Tiberius. In realitate, specialistii sustin ca nu au gasit nicio dovada care sa ateste prezenta poetului pe aceasta insula din lacul Siutghiol.

Legenda a ramas in picioare si inca mai exista oameni care cred cu tarie in ea. In prezent complexul turistic de pe Insula Ovidiu are 20 de locuri de cazare pentru turisti, in 10 casute de 3 stele, fiecare dotate cu pat dublu, grup sanitar propiu, aer conditionat, televizor etc. Pe langa un restaurant, complexul turistic mai detine o terasa taraneasca cu 150 de locuri, spatii de joaca pentru copii si malul amenajat pentru pescuit.

Insula Ovidiu este singurul obiectiv turistic de la noi din tara care se afla pe o insula naturala. Pe malul lacului Siutghiol functioneaza un debarcader de unde vaporasul „Ovidius" face curse spre Insula Ovidiu. In 20 minute de navigatie scapati de claxoane, muzica si forfota.

Pentru a ajunge pe insulita bogata in vegetatie aveti la dispozitie un vaporas care pleaca din zona Cazino, la intervale regulate de timp. Pana sa ajungeti pe insula va asteapta o plimbare linistita pe lac.

Sursa foto: Wikipedia.org

I. C.

 

Articole asemănătoare

 • Pepene rosu, galben, cubic

  Aparuti initial din considerente pur practice (sunt mai usor de transportat si depozitat), pepenii cubici cultivati in Japonia au parut la inceput o gluma sau un proiect artistic postmodern, dar in final au devenit ceva obisnuit.

 • Kopi Joss, cafea si carbune

  O cana buna de cafea fierbinte si tare, cu sau fara zahar (dupa gust), in care pui o bucata mica de carbune incandescent.

 • Zaharul negru din Okinawa

  Note amarui si de caramel, putin sarat, gust intens, o culoare ce aminteste de cea a zaharului din trestie de zahar dar intr-o nuanta mai inchisa.

 • Gradina Butchart, Canada

  Gradina Butchart, una dintre cele mai renumite de pe continentul American, este nici mai mult nici mai putin decat un colt de rai.

 • Dealurile de Ciocolata din Insula Bohol

  Nu este deloc surprinzator ca obiectivul care a inclus insula Bohol din Filipine in circuitul turistic al tarii a fost reprezentat prin Dealurile de Ciocolata.


Warning: fopen(cache/75a7cca903b9a2e5e50443cb6ee183b1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139