Citeste articole din "Legume si fructe"

  • Vinete

    Vinete

    Patlagelele vinete, ca si cele rosii, sunt plante pretentioase la caldura, apa, lumina si hrana. Samânta încolteste numai la temperaturi ce depasesc 14-15 grade C, iar la temperaturi sub 0 grade C plantele mor. Cer mai multa apa, deci se uda mai des. Daca nu au suficienta lumina în rasadnita, plantele se îngalbenesc si se alungesc. Daca sunt umbrite în teren, nu leaga rod.

  • Rosia

    Rosia

    Rosiile reprezintã una din principalele culturi din grãdina de legume, datoritã fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantitãti de substante hrãnitoare. Într-un kg de rosii se gãsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier.

  • Varza

    Varza

    Denumire stiintifica:BRASSICA OLERACEA

  • Arpagic

    Arpagic

    Denumire stiintifica:ALLIUM SCHOENOPRASUM

  • Zmeur

    Zmeur

    Zmeura produce fructe delicioase. Este foarte potrivita cu climatul Romaniei. Exista trei varietati de zmeura: rosie, galbena si neagra...

  • Ridichia

    Ridichia

    Este una dintre plantele cu cresterea cea mai rapida si cel mai usor de cultivat, putand fi cultivata in orice climat. Recoltarea are loc dupa 3 saptamani de la plantare.

  • Morcovul

    Morcovul

    Denumire stiintifica: Daucus carota Familia: Umbeliferae Origine: bazinul mediteraneean Partea consumata: Radacina tuberizata Perioada de inflorire: vara Culoarea florilor: alba Expunere: la soare Tip de sol: profund, usor, bogat in humus, proaspat Aciditatea solului: neutra Umiditatea solului: normala

  • Hreanul

    Hreanul

    Este putin pretentios fata de caldura si lumina si de aceea se poate cultiva in locuri mai umbrite. Se dezvolta bine in soluri profunde si ingrasate; radacinile sale patrund adanc in pamant de unde extrag substantele nutritive necesare. Nu suporta locurile cu apa stationara si in locurile nisipoase si usoare apar radacini subtiri, ramificate si lemnoase....

  • Andive

    Andive

    Andivele reprezinta un manunchi de frunze inalbite care se consuma ca salata, fiind fragede, cu gust placut, putin amarui. Se obtin de la planta denumita cicoarea de vara sau cicoarea de Bruxelles. Valoarea alimentara este deosebita.


Warning: fopen(cache/9ae55369afe3fd929c2e0c30bbfd30ba) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139