Zmeur

Zmeura produce fructe delicioase. Este foarte potrivita cu climatul Romaniei. Exista trei varietati de zmeura: rosie, galbena si neagra.
Unde cultivati zmeura?Zmeura
Cea mai importanta cerinta a acestei plante se refera la tipul de sol. Are nevoie de un sol umed, dar accepta si solurile putin mai nisipoase, atata timp cat sunteti pregatit sa le udati saptamanal in lunile mai calde de vara. Pentru rezultate foarte bune, solul trebuie sa fie neutru din punct de vedere chimic.
Fructele de zmeura ies destul de tarziu, asa ca nu este nevoie de o ingrijire speciala impotriva inghetului. Zmeura creste in salbaticie in tinuturile impadurite, asa ca umbra nu constituie o problema pentru aceasta planta.
Cand sa plantati zmeura?
Luna octombrie este luna perfecta pentru plantarea zmeurei, dar ea poate fi sadita si in luna martie, daca vremea si solul permit acest lucru.
Pentru a planta zmeura, sapati un sant de 30 de cm adancime si un metru latime. Daca plantati mai mult de un singur rand, lasati aproximativ 1.7 m intre randuri, pentru a permite radacinilor sa se raspandeasca liber , si pentru a putea aduna fructele vara.
Zmeura are nevoie de suport. Instalati suportul dupa ce ati sapat santul, dar inainte de a planta. Planta nu trebuie legata strans de acest suport.
Puneti zmeura in santul sapat, cu plantele la 45 de cm una de alta, si acoperiti radacina cu pamant. Acest lucru va ajuta la formarea unor radacini mai viguroase.
In sfarsit, taiati planta pana ajunge la cam 15 cm de nivelul solului. Acest lucru poate parea putin drastic, dar daca retezarea nu se face corect, planta va fi serios slabita.

Articole asemănătoare

 • Zmeura Willamette

  Este o varietate de zmeura des intalnita in magazine si foarte apreciata atat pentru gust cat si pentru rezistenta la transport si depozitare.

 • Autumn Bliss, un soi de zmeura dulce si aromat

  Soi de zmeur foarte apreciat pentru fructele sale mari, dulci si suculente, ideale ca gustare, pentru suc sau dulceata, Autumn Bliss este una dintre cele mai bune alegeri cand vrei sa ai in gradina zmeura proaspata si gustoasa.

 • Zmeurul Polana

  Cu fructele sale mari, rezistente, zemoase si parfumate, cu gust dulce, Polana este un soi de zmeur remontant cu o buna productie anuala, relativ usor de ingrijit si intretinut, capabil sa se adapteze rapid conditiilor din tara noastra.

 • Zmeurul Yellow Giant

  Fructele mari si dulci ale acestui tip de zmeur atrag atentia din prima clipa datorita culorii neobisnuite, pentru ca daca au pastrat totusi forma boabelor de zmeura coloritul este un galben deschis, apropiat mai curand de cel al lamaii.

 • Zmeura Glen Coe

  Varietate de zmeur cu arbusti puternici, rezistenti, vigurosi, ce pot sa depaseasca la maturitate 150 de cm inaltime, Glen Coe surprinde nu doar prin productivitatea ridicata din fiecare sezon, dar mai ales datorita culorii mai putin intalnite la boabele de zmeura, de un rosu inchis cu nuante violet.


Warning: fopen(cache/54a8bc7d2709284202f891a05895e108) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139