Lemnul Domnului in medicina naturista

O planta medicinala mai putin utilizata, Lemnul Domnului este un mic tufis ce creste spontan, preferand terenurile aride, are frunze inguste si franjurate, flori galbene dispuse in ciorchini, fiind inconjurat de un parfum aromat, distinct si discret. Poate fi cultivat in gradini, nu necesita multa ingrijire, si este utilizat adesea in bucatarie pentru frunzele sale cu gust picant, perfecte pentru aromatizarea carnii (cea de vitel este ideala). Intalnit adesea in Italia, poate fi aclimatizat relativ usor atat timp cat are mult soare si multa caldura, reusind sa se adapteze si pe soluri unde alte plante nu rezista prea multa vreme. Dar Lemnul Domnului (Artemisia Abrotanum) este utilizat si ca planta medicinala, si il veti intalni sub forma de ceai sau pulbere. 
 
Ce afectiuni puteti trata cu Lemnul Domnului 
 
- ceaiul este recomandat celor care sufera de insuficienta hepatica, este un util adjuvant in cursul tratamentului. Se beau una sau doua cani pe zi, cu putina miere daca gustul este prea puternic
- infuzia concentrata are efect vermifug
- o lingurita de pulbere luata cu 30 de minute inainte de mesele principale va reduce balonarea si va usura digestia
- se recomanda in cazul anemiei o cura de ceai de Lemnul Domnului sau doua lingurite de pulbere in fiecare zi
- pulberea (o lingurita rasa) limiteaza intensitatea si durata migrenelor
- ceaiul de Lemnul Domnului poate fi folosit pentru a clati gura in cazul respiratiei urat mirositoare
- pulberea se poate folosit si pentru comprese, in amestec cu putina apa plata, pusa intr-un tifon curat. Se tine pe plagile care se vindeca mai greu pentru 20-30 de minute
- se fac bai de picioare cu apa calda in care se pune infuzie sau pulbere (un litru de infuzie concentrata sau 3-4 linguri de pulbere). Are usor efect anti-inflamatoriu si relaxant
- ceaiul are efect anti-reumatic

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Terapii si retete naturiste cu leustean

    O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Telina in medicina naturista

    Atat radacina cat si frunzele aromate pot fi folosite in diverse retete delicioase, dar telina este des intalnita si in medicina traditionala, pentru a preveni sau a trata naturist o gama larga de afectiuni. Banala telina are surprinzatoare efecte antibiotice si detoxifiante, si indiferent de felul in care o veti adauga dietei va veti putea bucura de beneficii diverse.

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.

  • Mararul in medicina naturista

    Folosit in diverse retete culinare pentru aroma sa usor de recunoscut, mararul poate fi intalnit si in medicina naturista unde este utilizat fie proaspat, fie sub forma de suc, tinctura sau seminte (usor de gasit in magazinele naturiste), avand o gama larga de utilizari.


Warning: fopen(cache/e53a5f4890ddceae5aed951da71cda89) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139