Likardi, un trandafir teahibrid fermecator

Soi de trandafir teahibrid cu inflorescente mari, de un roz spre violet deschis (in functie de sol si varsta tufei), Likardi este o varietate des intalnita si foarte apreciata de cunoscatori. Se poate planta in gradini si parcuri, se adapteaza relativ usor conditiilor climatice din tara noastra, si au o buna rezistenta nativa la daunatori. Prefera un sol fertil, cu drenare buna, ideal putin nisipos (la fel ca toate varietatile de trandafiri), iar viitoarea tufa are nevoie de cat mai mult soare pe toata durata zilei. Tufele pot fi plantate solitar sau grupat, in functie de preferinte si terenul disponibil.

Butasii se vor planta primavara sau toamna, lasand cel putin jumatate de metru distanta intre plante, se uda frecvent mai ales in primele saptamani, iar pamantul trebuie curatat periodic de buruieni. Este un soi de trandafir teahibrid care va inflori abundent pana in luna octombrie, in mai multe randuri, iar florile duble, cu un colorit intens si un parfum dulce, sunt excelente datorita efectului decorativ. Sunt trandafiri foarte buni si pentru buchete sau aranjamente florale deosebite. Soi longeviv si rezistent, suporta bine periodele geroase si cele secetoase, si nu au nevoie de lucrari de intretinere deosebite.

Foto: topalovic.rs

Articole asemănătoare

 • All My Loving, un trandafir pentru cei pretentiosi

  Cu boboci mari, dubli, de un roz intens care poate sa bata in purpuriu deschis, acest trandafir teahibrid numit dupa o celebra piesa The Beatles este relativ usor de cultivat si intretinut, iar frumusetea lui il face sa fie o alegere buna pentru oricine.

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafirii Golden Medallion, un soi teahibrid pentru orice gradina

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, de un galben intens

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.

 • Trandafirul Nostalgia - un joc inedit de nuante

  Un trandafir teahibrid care iese usor in evidenta prin coloritul sau in doua nuante - alb si rosu - Nostalgia (un nume inspirat pentru o floare ce poate deveni centrul de atractie al gradinii) este o varietate cu parfum usor, placut, dulceag, frunze lucioase de un verde inchis, relativ usor de plantat si intretinut.


Warning: fopen(cache/96d080cf7f4a2ea19a1047f5dc66a1e7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139