Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
MAGIA UNEI GRADINI DE PLANTE AROMATICE

Magia unei gradini de plante aromatice

 Gandindu-va sa abordati si un alt stil de gradinarit, unul care sa va faca sa priviti cu drag gradina si totodata sa folositi plantele pentru mancaruri si bauturi sanatoase, ideea unei gradini frumoase capata noi valori.

Abordarile sunt numeroase atunci cand vine vorba de o gradina de plante aromatice. Printre acestea puteti planta si flori, arbori sau arbusti care sa schimbe culoarea spatiului detinut.

Daca aveti bucataria aproape de gradina, puteti planta special pentru gatit cateva ierburi aromate chiar in fata acesteia.

Pentru gradinarii pasionati de noi proiecte, doritori de provocari, specialistii in amenajari recomanda o gradina in stil formal chiar daca este vorba de plante aromate.

Un astfel de proiect presupune plantarea ierburilor aromate pe marginea cararilor care se intersecteaza intr-o gradina. Straturile nu trebuie sa fie identice; in acest caz insa trebuie sa fie in asa fel amenajate incat sa arate deosebit. In functie de preferintele fiecaruia puteti opta pentru forme variate care sa alcatuiasca modele geometrice.

Daca optati pentru un astfel de design cel mai indicat ar fi sa alegeti plante compacte precum rozmarinul sau cimbrul. Evitati ierburile aromate care se dezvolta foarte repede, raspandindu-se si in zone nedelimitate ale straturilor.

Puteti de asemenea sa plantati ierburi aromate si in vase mari de lut pentru un aspect clasic intalnit in gradinile francezilor pasionati de arta culinara. Folosind mult busuioc, cimbru, maghiran, levantica,  rozmarin sau fenicul succesul este garantat.

Cultivand plante aromate printre arbori veti avea mereu o gradina parfumata si frumos colorata.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Rhododendronul Fantastica - frumusete exotica in gradina

  Luxuriant si plin de culoare, cu multe inflorescente de mari dimensiuni, iata un arbust cu aspect exotic ce poate parea la prima vedere greu de cultivat si intretinut, dedicat mai curand unui pasionat sau unei gradini de lux.

 • Plantele aromatice in bucatarie

  Usor de cultivat in gradina, balcon sau, de ce nu, in gradina, costa putin si ocupa foarte putin loc, reusesc sa schimbe radical gustul unui preparat, au numeroase vitamine si substante nutritive, iar cei cu experienta in arta gastronomica recomanda sa folosim cele mai multe plante aromatice cat mai proaspete.

 • Cum sa iti amenajezi gradina in aceasta primavara

  Primavara, amenajarea unei gradini de succes, mai cu seama a uneia frumoase si functionale, implica doua categorii de activitati: obligatorii si optionale.

 • Plante aromatice, crescute usor acasa

  Plantele aromatice care dau gustul mancarurilor din bucataria traditionala romaneasca pot fi considerate ingrediente de baza cu ajutorul carora gustul capata noi nuante.

 • Cele mai bune tehnici pentru gradinaritul indoor

  Daca vreti sa cultivati cateva legume si ierburi aromatice indoor, trebuie sa incepeti sa planificati si amplasarea unei gradini intr-un spatiu conex al casei dumneavoastra. Daca nu aveti idei prea multe si nu stiti ce sa cresteti, puteti incepe cu amenajarea unei gradini cu plante aromatice.


Warning: fopen(cache/663f17d56699fb2599615e8495b53058) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139