Mammillaria albiflora

Mammillaria albiflora 2

Familie: Cactaceae
Denumiri sinonime: Mammillaria herrerae var. albiflora, Neomammillaria herrerae var. albiflora, Escobariopsis albiflora
Expunere: partial umbra, plin soare
Udare: cu economie
Sol: bine drenabil
Tempetatura: in medie, minima este de 10 grade C
Origine: Mexic (Guanajuato)

Mammillaria albiflora 1

Mammillaria albiflora 3

Descriere
Aspect: este un cactus mic, de obicei cu forma de glob sau cilindru solitar (grupurile apar numai cand sunt cultivati, nu in natura)
Tulpina: oarecum cilindrica, subtire, lata cam de 2 cm si inalta de 5-7 cm, ascunsa de spini; tulpina si tuberculii nu au seva.
Spinii: Mammillaria albiflora are intre 60-80 spini radiali (mai putini decat M. herrerae care are 100 sau mai multi), albi, fini, intersectati; nu are spini centrali.
Radacina: firoasa
Floarea: are 3,5 cm in lungime si latime; este alba (rareori are o nuanta rozalie, care apare atunci cand este tinut in plin soare). Perioada de inflorire este aprilie - mai.
Fructul: este albicios, prins intre spini, dar nu de corpul plantei.
Semintele: au culoare neagra.

Ingrijire si cultivare
Mammillaria albiflora nu este un cactus usor de cultivat, dar in conditii optime, cu o buna circulatie a aerului, in lumina puternica si in pamant bine drenabil creste fara dificultate. Se uda rar; Evitati sa plantati acest caactus intr-un amestec de pamant cu muschi sau humus; mai bine adaugati var sau pietricele. Pentru a avea o explozie de flori, tineti Mammillaria albiflora intr-un loc in care sa primeasca din plin razele calde ale soarelui.

Lavinia Rorich
copyright @ Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Tradescantia

  Tradescantia pallida este o planta cu frunze lungi, ascutite si flori roz, care se intinde ca un covor vegetal. Frunzele sunt late de circa 2,5 cm si lungi de 7-13 cm. Tulpina si partea de deasupra a frunzelor sunt de culoare purpurie si pe masura ce foliajul se maturizeaza e acoperit de o nuanta metalica de turquise. Partea interioara a frunzei are o culoare violet-aprins care trece spre roz inspre tulpina. Florile sunt roz, au trei petale si cca 2 cm diametru.

 • Plante de interior care tolereaza aerul uscat

  O categorie de plante care nu doar tolereaza uscaciunea aerului, ci o prefera in detrimentul umiditatii, o reprezinta cactusii si suculentele.

 • Plante ce prezic cutremure si atrag undele electromagnetice

  Exista multe ciudatenii in lumea plantelor si fascinatia oamenilor pentru lucrurile iesite din comun a facut ca unele plante sa primeasca atribute din cele mai stranii...

 • Cactusul

  Contrar ideilor stiute, cactusul are nevoie de apa. Poate trai si fara ea, dar daca vreti sa infloreasca, tebuie udat. Iata cateva indicii: Pamantul trebuie afanat inainte de a uda. Apa trebuie sa se scurga rapid. Puteti pune ingrasamant din cind in cind, de exemplu o data pe luna si udati o data la 3 saptamani. Nu trebuie udat tot anul...


Warning: fopen(cache/2bf871fb003e2be3797740b1f81f1b52) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139